Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De norske gutta skjøt seg rett ut av seierspallen

Bjørndalen helt sist.

INGEN SEIER I DAG: Emil Hegle Svendsen og resten av de norske gutta skjøt seg ut av seierspallen. Foto: AFP / Christof STACHE
INGEN SEIER I DAG: Emil Hegle Svendsen og resten av de norske gutta skjøt seg ut av seierspallen. Foto: AFP / Christof STACHE Vis mer

(Dagbladet): Fourcade skjøt seg vekk fra seier da Erik Lesser tok en god, taktisk seier.

For franskmannen gikk og gikk, mens Lesser og Garanichev gjorde alt de kunne for å henge på. Helt til Fourcade rykket, da holdt tyske Lesser seg i bakgrunnen.

Det så lenge ut til å være taktisk lurt av tyskeren.

For på fjerde og siste skyting, bomma både Fourcade og Garanichev, og Lesser kunne gå ut med en ledelse på 12 sekunder på den aller siste runden.

Det holdt hele veien inn, og da tyskeren kunne virkelig juble for skiskytingseieren.

Stoppa helt opp De norske gutta klarte altså ikke å havne på pallen. Det var svært jevnt i starten på dagens skiskytingrenn i Rupholding. Da herrene hadde nådd skyting nummer tre, var det fire stykker som virkelig hang med i teten; Martin Fourcade, Johannes Tingnes Bøe, Jevgenij Garanichev og Lesser.

Men der stoppa det også opp for det norske medaljehåpet.

Johannes bomma to ganger, og da Emil Hegle Svendsen heller ikke klarte å sette alle skuddene på tredje skyting (én bom), havna de norske guttene alt for langt bak suverene Martin Fourcade.

Ole Einar Bjørndalen var aldri i nærheten av å lukte på teten engang, da han allerede første skyting hadde to bom. Totalt endte skiskytterlegenden opp med hele ti bom i dagens renn - helt sist i rennet, 5,42 minutter bak Lesser.

Tåke, vind og tett snøvær har preget store deler av idrettsarrangementene i dag. Dagens skiskyting i Ruhpolding slapp ikke unna, med svært tett snøvær.

I utforrennet i Wengen kjørte Aksel Lund Svindal et kanonrenn - før tåka ble for tykk. I skiflygnings-VM i Kulm ødela vinden for at Kenneth Gangnes kunne hente opp tapte poeng, og tok sølvet bak Petr Prevc etter én omgang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media