STORT STEG MOT EM-SPILL:  Et lite under må til for at Norge ikke skal være klare for EM i Polen etter seieren over Tyrkia.  Foto: NTB Scanpix
STORT STEG MOT EM-SPILL: Et lite under må til for at Norge ikke skal være klare for EM i Polen etter seieren over Tyrkia. Foto: NTB ScanpixVis mer

De norske håndballherrene er klare for EM

Etter seier og Nederland-tap.

Norges håndballherrer er klare for EM-sluttspillet i Polen i januar etter 26-22-seieren borte mot Tyrkia onsdag.

Senere på kvelden tapte Nederland 24-27 for Kroatia på hjemmebane slik at EM-billetten ble klar før søndagens møte mot Nederland i Trondheim.

Thomas Kristensen ble norsk toppscorer med sine åtte mål, mens Kristian Bjørnsen hadde fem mål. Det sto 12-10 til nordmennene ved pause.Norge hadde ifølge rapportene fra den tyrkiske hovedstaden god kontroll hele kampen, og det var aldri tvil om hvilket lag som var det beste.

Det tyrkiske laget, som har tapt alle sine EM-kvalifiseringskamper, trakk ned tempoet og spilte gå-håndball i lange perioder. Det ble de norske spillerne delvis med på, men periodevis fikk de økt tempoet og kunne sette i gang med kontringer.— Vi er glade for seieren, men kan ikke si oss fornøyde med prestasjonen.

- Det ble for mange skuddbom og enkle feil i angrep. I forsvar spilte vi bra i første omgang, men vi klarte ikke holde samme nivå etter pause. Nå skal vi jobbe videre fram til søndag for å gjøre en bedre kamp i Trondheim, sa landslagets assistenttrener Glenn Solberg til håndballforbundets nettside.

(NTB)