Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De norske herrene vant med knappest mulig margin

Caspersen Falla og Flugstad Østberg på andreplass.

 SEIRET:  Ola Vigen Hattestad og Eldar Rønning tok Norge helt til topps under lagsprinten i Italia. Det norske andrelaget tok tredjeplassen. På damesiden gikk Flugstad Østberg og Caspersen Falla inn til en andreplass. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SEIRET: Ola Vigen Hattestad og Eldar Rønning tok Norge helt til topps under lagsprinten i Italia. Det norske andrelaget tok tredjeplassen. På damesiden gikk Flugstad Østberg og Caspersen Falla inn til en andreplass. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det norske førstelaget, med Eldar Rønning og Ola Vigen Hattestad, gikk helt til topps under den klassiske lagsprinten i italienske Asiago.

Det ble en hard kamp mellom Ola Vigen Hattestad og Kazakhstan, men nordmannen vant med en liten tålengde.

Og nordmannen skjønte ikke at seieren var i boks, før Rønning kom løpende.

- Jeg visste ikke at jeg vant, jeg holdt på å falle rett før mål, men når Eldar kom springende mot meg, så skjønte jeg det, forteller Ola Vigen Hattestad til FIS.

Andreplass for jentene Det norske andrelaget, med Øystein Pettersen og Eirik Brandsdal gjorde dagen komplett, og gikk inn til tredjeplass.

Øystein Pettersen falt på sin andre runde, etter å ha kræsjet med russiske Dmitriy Japarov. Men Eirik Brandsdal gikk godt i den neste etappen, så Norges andrelag led ikke nevneverdig av fallet.

Til tross for at det norske førstelaget på damesiden, med Ingvild Flugstad Østeberg og Maiken Caspersen Falla, vant sin semifinale, holdt det ikke helt i finalen.

Finland, med Aino-Kaisa Saarinen og Anne Kyllonen, ble altfor sterke, og vant lagsprinten suverent.

Falt i VM På oppløpet holdt Caspersen Falla unna for Tyskland, og tok andreplassen. Det norske andrelaget med Kari Vikhagen Gjeitnes og Celine Brun-Lie tok fjerdeplassen.

Sist gang Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla gikk lagsprint, var under VM i Val de Fiemme i februar. Norge lå an til en medalje, men da Gjøvik-jenta satte staven mellom sine egne bein og falt, ble hun for stiv i kroppen til å kunne utgjøre noen trussel.

- Jeg tar på meg all skyld i dag, sa en svært skuffet Flugstad Østberg etter lagsprintfinalen.

Sprinten under OL i Sotsji går også i klassisk stil.

 ANDREPLASS:   Til tross for at det norske førstelaget med Ingvild Flugstad Østeberg og Maiken Caspersen Falla vant sin semifinale, holdt det ikke helt i finalen. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO / NTB Scanpix
ANDREPLASS: Til tross for at det norske førstelaget med Ingvild Flugstad Østeberg og Maiken Caspersen Falla vant sin semifinale, holdt det ikke helt i finalen. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO / NTB Scanpix Vis mer