De norske hopperne komfortabelt videre til storbakkerenn i VM

Robert Johansson, Johann André Forfang, Halvor Egner Granerud og Andreas Stjernen hadde som ventet ingen problemer med å avansere i fredagens kvalifisering.

KLAR: Andreas Stjernen landet på 122,5 meter i kvalifiseringsrennet i Innsbruck under ski-VM i Seefeld fredag. Dermed er han klar for lørdagens renn i HS130-bakken.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KLAR: Andreas Stjernen landet på 122,5 meter i kvalifiseringsrennet i Innsbruck under ski-VM i Seefeld fredag. Dermed er han klar for lørdagens renn i HS130-bakken. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Andreas Stjernen ble Norges beste med et hopp på 122,5 meter. Det resulterte i 128,3 poeng og en 7.-plass.

Markus Eisenbichler fra Tyskland var best i kvalifiseringen med 143,2 poeng. Landsmannen Karl Geiger på 2.-plass hoppet lengst med 131 meter.

Samtlige av de norske utøverne var ventet å gå videre til lørdagens renn og gjorde nettopp det. Kun ti av de 60 i kvalifiseringen må se rennet fra tribuneplass.

Halvor Egner Granerud ville ikke være noe dårligere enn Stjernen. Asker-gutten hoppet akkurat like langt og fikk samme stilkarakterer som trønderen. Likevel hadde 22-åringen bedre forhold og måtte følgelig ta til takke med 12.-plass, fire poeng bak lagkameraten.

Johann André Forfang fikk det ikke helt til å klaffe fredag og landet på 114 meter. Det var 13 meter kortere enn treningshoppet. Tromsøværingen kvalifiserte seg likevel med klar margin og endte på 25.-plass.

Også Robert Johansson slet i tunge forhold. Lillehamringen var svakest av de norske med et hopp på 110,5 meter, men er fremdeles klar for lørdagens storbakkerenn med en 32. plass.