De norske hopperne komfortabelt videre til storbakkerenn i VM

Robert Johansson, Johann André Forfang, Halvor Egner Granerud og Andreas Stjernen hadde som ventet ingen problemer med å avansere i fredagens kvalifisering.

KLAR: Andreas Stjernen landet på 122,5 meter i kvalifiseringsrennet i Innsbruck under ski-VM i Seefeld fredag. Dermed er han klar for lørdagens renn i HS130-bakken.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KLAR: Andreas Stjernen landet på 122,5 meter i kvalifiseringsrennet i Innsbruck under ski-VM i Seefeld fredag. Dermed er han klar for lørdagens renn i HS130-bakken. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Andreas Stjernen ble Norges beste med et hopp på 122,5 meter. Det resulterte i 128,3 poeng og en 7.-plass.

Markus Eisenbichler fra Tyskland var best i kvalifiseringen med 143,2 poeng. Landsmannen Karl Geiger på 2.-plass hoppet lengst med 131 meter.

Samtlige av de norske utøverne var ventet å gå videre til lørdagens renn og gjorde nettopp det. Kun ti av de 60 i kvalifiseringen må se rennet fra tribuneplass.

Halvor Egner Granerud ville ikke være noe dårligere enn Stjernen. Asker-gutten hoppet akkurat like langt og fikk samme stilkarakterer som trønderen. Likevel hadde 22-åringen bedre forhold og måtte følgelig ta til takke med 12.-plass, fire poeng bak lagkameraten.

Johann André Forfang fikk det ikke helt til å klaffe fredag og landet på 114 meter. Det var 13 meter kortere enn treningshoppet. Tromsøværingen kvalifiserte seg likevel med klar margin og endte på 25.-plass.

Også Robert Johansson slet i tunge forhold. Lillehamringen var svakest av de norske med et hopp på 110,5 meter, men er fremdeles klar for lørdagens storbakkerenn med en 32. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer