Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De norske jentene er bare helt overlegne

Ekspertene om kvaliteten på EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hvor godt er egentlig nivået? Det spør Morten Pedersen i en kommentar i dagens Dagbladet.

Hvor bra er de andre lagene i EM, når de norske jentene har rullet over all motstand fram mot kveldens kamp mot Ungarn?

- Det er veldig enkelt å svare på. Norge er bedre enn noen gang, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.no.

- De norske jentene er bare helt overlegne i alle spillets faser. De er litt bedre i alt. Norge har de beste trenerne, støtteapparatet, forberedelsen og de beste jentene. De gir alt hele tida, og sparer ikke noe. Når de blir slitne så blir de bare byttet ut, det er det ingen andre lag som har fortstått.

Bøhn sammenlikner det norske landslaget med Ole Einar Bjørndalen, så suverene er de. Samtidig tror han at nivået i EM også er blitt høyere.

Største steget

- Det går oppover for damehåndballen hele veien. Men Norge har tatt det desidert største steget, sammen med Russland, sier Larvik-treneren.

At andre lag feies av banen skyldes de norske jentenes oppofredende spill.

KVANTESPRANG: Ekspertene er enige: EM virker ujevnt bare fordi de norske håndballjentene har tatt et stort steg framover. Foto: Scanpix
KVANTESPRANG: Ekspertene er enige: EM virker ujevnt bare fordi de norske håndballjentene har tatt et stort steg framover. Foto: Scanpix Vis mer

- Når du møter en vegg av forsvarsspillere som står med hoggtennene ute og aldri gir dem fred, da gir de opp. Det skyldes de norske jentenes innstilling, sier Bøhn.

Også NRKs håndballekspert Gunnar Fosseng tror EM virker ujevnt bare fordi Norge er blitt så mye bedre.

- Jeg mener damehåndballen har utviklet seg i en positiv retning. Men Norge er blitt mye bedre. De har tatt noen kvantesprang, mens andre har stått mer stille, sier Fossen til Dagbladet.no.

Slaktet av danske

Han orker ikke å argumentere med Joachim Boldsen, dansken som slakter nivået.

- Det er forskjell på dame og herrehåndball, det vil det alltid være. Men nivået i EM er vesentlig bedre enn for noen år siden, sier Fosseng og trekker fram Norge og Russland som de to beste lagene.

- Norge har tatt flere steg fram og ingen tilbake, i motsetning til de andre lagene. Det er flere i teten, men gapet fra de beste til de dårligste til de dårligste.

- Hva har skjedd med Norge?

image: - De norske  jentene er bare helt overlegne

- Det er blitt satt av midler, og samtidig har jentene trent masse og har et ønske om å bli verdens beste. De har staket ut kursen og trent deretter.

TV 2-ekspert Bent Svele mener noen gamle storheter har sviktet, mens de virkelige gode har hevet seg. Spesielt de norske jentene.

- Jeg synes Norge spiller en moderne, ny type håndball. De har godt forsvarsspill og en ekstrem fart framover. Det er en ny type håndball. Det er en voldsomt utvikling. Vi sliter noe mer i etablert angrep, men totalt sett er pakka blitt bedre, sier Svele til Dagbladet.no.

Spent før Ungarn-møtet

Han er spent på kveldens kamp, for Ungarn kan i verste fall slå ut Norge. Hvis det ikke skal bli semifinale må Marit Breiviks jenter tape stort.

• Slik kommer Norge til semifinalen

Det tror ikke Larvik-trener Bøhn skjer. Men han minner om at det er små marginer. Akkurat som med Bjørndalen.

- Vi har framstått som EMs beste lag, men vi kan bli slått ut av EM med seksmålstap mot Ungarn. Det kan skje. Men sannsynligheten er stor for at vi vinner den kampen også.

PS! Norges reservekeeper Terese Pedersen står over kveldens kamp, som ventet. I går reddet keeperen 19 av 32 skudd mot Makedonia.

• Din kommentar: Enig med ekspertene, eller er nivået i EM dårlig?

DAGENS DAGBLADET: Morten Pedersen stiller et ihjeltiet EM-spørsmål.
ALDRI VÆRT BEDRE: Larvik-trener Karl Erik Bøhn om jentene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!