Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De norske jentene knuste Kina

Keeper-Katrine stengte buret.

REDDET 62 PROSENT: Norges keeper Katrine Lunde Haraldsen storspilte mot Kina i Skien tirsdag kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
REDDET 62 PROSENT: Norges keeper Katrine Lunde Haraldsen storspilte mot Kina i Skien tirsdag kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

|||Katrine Lunde Haraldsen får uvant mye juling på klubblaget. Men Norge kunne stille klokka etter superkeeperen også mot Kina tirsdag: Seier 40-22.

Målvakten storspilte igjen med en redningsprosent på 62 før pause (20-9-ledelse). Hun er Norges viktigste spiller før VM-sluttspillet i Kina.

I Viborg er mye snudd på hodet siden forrige sesong. Gravide og skadde spillere gjør at laget er redusert og nå ofte taper kamper; tre på de seks første seriekampene. I fjor skjedde det så godt som aldri. Det ble også flere titler og seier i Mesterligaen.

Denne sesongen må utelukkende norske håndballvenninner fikse gullet for henne.

- Det er jo kjedelig å ikke vinne kamper. Det fungerer ikke helt på klubblaget. Sist lørdag var det katastrofe, sier Lunde Haraldsen til NTB.

På gang

Da er det greit å ha et landslag å hygge seg med. Der er det blitt en vane for henne å stoppe over halvparten av motstandernes skudd.

- Vi har et meget godt målvaktteam. Katrine spilte meget godt i sin omgang. Terese Pedersen løftet seg utover i den omgangen hun spilte, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til NTB.

Norge har bare tapt to av de siste 38 kampene, mot Frankrike (mars) og Romania (september). Trener Thorir Hergeirsson fortsetter utprøvingen. Tirsdag fikk Renate Urne også sjansen som bakspiller i angrep. Det gikk greit.

Marit Malm Frafjord mistet mange baller på forrige landslagstur. Denne gangen var hun langt tryggere i mottak og avslutning. Hun spilte kort og godt meget bra.


Døgnville kinesere
Byåsens Ida Alstad grep sjansen og scoret seks ganger. Hun kjemper om en plass i troppen til verdensmesterskapet.

— Men jeg prøver å ha et litt avslappet forhold til landslaget. Det får bli en bonus om jeg kommer med til VM. Det er jo også noen spillere som er på vent, sier Alstad til NTB.
Hun scoret nå seks mål mot begrenset motstand.

— Jeg er glad jeg har fått en fast plass som midtback. Tidligere ble jeg litt brukt som en potet og benyttet flere steder.

Norge skal møte Kina igjen i morgen og håndballjentenes trener Thorir Hergeirsson håper på bedre motstand da. Kineserne hadde bare vært i Norge snaue to døgn før kampen i kveld.

— De var nok litt døgnville. Jeg håper de har tatt seg litt opp til neste kamp, sier Hergeirsson til NTB.
Norge har bare scoret over 40 mål tre ganger på de 53 siste landskampene.

— Det var bra trykk i kontringene våre, bedre enn i Danmark. Men motstanderen var ikke så flink til å løpe hjem, sier han.


Tøft program

Norges voldsomme kontringstrykk ga både OL- og EM-gull i fjor. Nå begynner den delen av spillet å sitte bedre enn i verdenscupen for noen uker siden. Med fortsatt forbedring der, blir VM en meget trivelig affære for Norge.

VM-vert Kina har byttet ut nesten hele laget siden OL.

Fire spillere fortsatte med en ny kinesisk trener, Deng Li. Norge håpet på en topp motstander med et godt og offensivt forsvar. Det ble ingen av delene.

Norge (1999) og Russland (2005) vant VM som vertsnasjon. Kineserne - trolig en av Norges tre motstandere i hovedrunden - blir sjanseløse på å kopiere det.

Tre nye kamper venter for Norge denne uka. Onsdag Kina igjen i Larvik. Til helgen venter Brasil i Bergen og på Askøy.

MER SUKSESS: Trener Thorir Hergeirsson fortsetter seiersrekka med keeper Katrine Lunde og resten av landslaget. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
MER SUKSESS: Trener Thorir Hergeirsson fortsetter seiersrekka med keeper Katrine Lunde og resten av landslaget. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix Vis mer

På tribunen i Skienshallen satt Tonje Larsen og Kristine Lunde Borgersen. Kommer de to på beina til VM, er trolig løpet kjørt.

Til Norges fordel.

(NTB)OVERLEGNE: Norge vant kampen mot Kina 40-22. Linn-Kristin Riegelhuth scoret fem. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
OVERLEGNE: Norge vant kampen mot Kina 40-22. Linn-Kristin Riegelhuth scoret fem. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling