DÅRLIG DAG: Tora Berger og Ann Kristin Åfedt Flatland i aksjon under sprint på 7,5 km i skiskyting for kvinner i Holmenkollen. De norske jentene mislyktes på standplass.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
DÅRLIG DAG: Tora Berger og Ann Kristin Åfedt Flatland i aksjon under sprint på 7,5 km i skiskyting for kvinner i Holmenkollen. De norske jentene mislyktes på standplass. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

De norske jentene mislyktes i Kollen

Ingen blant de 20 beste da Hauswald vant sprinten.

||| HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tora Berger, Ann Kristin Aafedt Flatland og de andre norske jentene klarte ikke å markere skiskytteråpningen i nye Holmenkollen med suksess i løypa i formiddag.

Bursdagsbarnet Berger bommet to ganger da Flatland bommet en gang på sprinten i Kollen, og det ble for mye i konkurranse med de beste verdenscupjentene. De to beste norske jentene endte begge over halvannet minutt bak vinneren, og ble henholdsvis nummer 25 (Flatland) og 28.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si jeg, det klaffet ikke helt og ble et stykke ned på lista. En bom er en for mye, og det går litt tungt på ski. Jeg har vært litt syk også, sier Flatland etter løpet.

Hauswald vant
I stedet tok Simone Hauswald fra Tyskland sin femte verdenscupseier i karrieren, da hun gikk fortere enn Daria Domratsjeva på siste runde, og fratok hviterusserinnen muligheten til å ta sin tredje verdenscupseier på rad.

Simone Hauswald fortalte forøvrig tysk tv etter rennet at hun gir seg som toppskiskytter etter denne sesongen, så dette ble dermed blant hennes siste løp i karrieren.

Domratsjeva ble nummer to, mens Anna Carin Olofsson-Zidek ble nummer tre.

Flatland vurderer å legge opp
Ann Kristin Flatland har hatt et veldig godt år, men hun har likevel ikke bestemt seg for å fortsette med skiskyting etter denne sesongen.

- Du kan vel ikke slutte nå som du endelig har slått gjennom?

- Kan jeg ikke det? Så klart jeg kan! Alt er mulig, sier Flatland til Dagbladet.

- Men er det ikke en kjempemotivasjon når du nå for første gang konkurrerer i toppen?

- Det har vært kjempemotiverende i år, jeg har bevist at jeg kan gå gode løp og har hatt trua på et jeg har gjort. Endelig får jeg betalt for det. Så det er absolutt motiverende, men det går an å slutte for det.

- Så hva er sjansene for at du slutter?

- Jeg har ikke tenkt på det, jeg har egentlig ikke tenkt lenger enn til OL. Disse løpene her kommer egentlig brått på.

- Tora Berger har sagt det er godt å ha noen som kan avlaste henne. Forsøker hun å overtale deg?

- Jeg tror det er veldig bra for henne at det ikke bare er hun som har stått fram og prestert. Vi har på en måte vekslet på å være først. Det er veldig bra at vi har kunnet dra hverandre fram, sier Flatland.

Neuner mot sammenlagtseier
I verdencupsammendraget tok samtidig Magdalena Neuner nye poeng på svenske Helena Jonsson. Neuner gikk inn til sjetteplass, mens den svenske jenta falt på vei mot mål, og ikke ble bedre enn nummer 24.

- Jeg var veldig sliten, og så ramlet jeg rett og slett i nedoverbakken, sier en smilende Jonsson til NRK etter løpet.

LETTET:
Holmenkollen lå i tåke før rennet, men den lettet heldigvis før start.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
LETTET: Holmenkollen lå i tåke før rennet, men den lettet heldigvis før start. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Magdalena Neuner forstår Ann Kristin Flatlands tanker om å gi seg.

- Det er mange jenter som slutter etter sesongen. Vi får en ny verdenscup, det blir en sjanse for yngre utøvere, sier hun til Dagbladet.

- Synes du 27 år er for ungt til å legge opp?

- Jeg tror det er OK. Jeg vet ikke hvor lenge jeg vil holde på selv. 27 er en veldig bra alder.

- Er du overrasket over at Flatland har tatt store steg denne sesongen?

- Nei, hun var bra i fjor også, og sterk i Ruhpolding (tror det var da hun havnet på pallen, sigve.anm). Det er flott for henne å gjøre det bra i sin siste sesong.

- Så du tror det er den siste?

- He-he, jeg vet ikke, sier en smilende Magdalena Neuner.

God stemning
Skiskytterjentene fortsetter verdenscupen med jaktstart lørdag.

Den er basert på dagens resultater, så de norske løperne har definitivt en kjerring å reise til helga.

Synnøve Solemdal ble tredje best av de norske på 30. plass, Fanny Horn ble nummer 51, Kari Henneseid Eie nummer 56, og Liv Kjersti Eikeland nummer 85.

Heldigvis er det moro å gå i Holmenkollen, uansett.

- Det var kjempestemning, så det var synd det gikk trått. Jeg tror aldri jeg har opplevd så god stemning på en torsdag. Det er mye unger, og en helt annen kultur enn i Tyskland. Her er det mange barnehageunger og skoleelever, i Tyskland er det voksne og eldre folk. Det er helt forskjellig, sier Ann Kristin Aafedt Flatland.