Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De norske jentene skuffet da Kuzmina forsvarte sprintgullet

Berger beste norske på tiendeplass.

 SUVEREN:  Den regjerende OL-mesteren, Anastasiya Kuzmina, tok en suveren seier på kvinnenenes skiskyttersprint. Foto: AP Photo / Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix
SUVEREN: Den regjerende OL-mesteren, Anastasiya Kuzmina, tok en suveren seier på kvinnenenes skiskyttersprint. Foto: AP Photo / Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den regjerende OL-mesteren, Anastasiya Kuzmina, tok en suveren seier på kvinnenenes skiskyttersprint.

Med feilfri skyting og høy fart i sporet, var det ingen som kunne gjøre noe med den slovakiske skiskytteren.

Kuzimina vant 19,9 sekunder foran russiske Olga Vilukhina - som med det skaffet vertsnasjonen deres første medalje i mesterskapet. Ukrainske Vita Semerenko tok bronsen.

Ingen av de norske hadde en perfekt dag, hvor beste norske løper ble Tora Berger på en tiendeplass.

Vanskelig på jaktstarten Dermed har de norske jentene ikke det beste utgangspunktet på tirsdagens jaktstart, men heldigvis ble det jevnt bak seirende Kuzmina.

Ann Kristin Flatland lå an til å kunne kjempe om en medalje, men med én bom på siste skyting, ble det for vanskelig. Hun endte til slutt på en 24. plass.

Tora Berger åpnet sitt OL med én bom på liggende skyting, før hun deretter tok en «Tora-spesial» på den andre skytingen. Lesja-løperen gikk en forrykende sisterunde, og men det holdt likevel ikke til ledelse i mål.

Hun mener at plasseringen likevel ikke skal være til noe hinder for jaktstarten.

- Utviklinga i løpet var bra, jeg var litt seig i starten synes jeg. På jaktstarten er et halvminutt ingenting, sånn sett at det bare er en bom. Det er et greit utgangspunkt til neste konkurranse, sier Tora Berger til TV2.

Var nervøs Tiril Eckhoff var først ute av de norske jentene, med startnummer 10. 22-åringen fikk én bom totalt, men det gikk ikke raskt nok i sporet. Det ble til slutt en 18. plass på ungjenta.

 BEST:  Tora Berger ble beste norske på en tiendeplass. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BEST: Tora Berger ble beste norske på en tiendeplass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Synnøve Solemdal fikk både én bom på liggende og på stående, noe som ikke var bra nok da den regjerende OL-mesteren skjøt fullt hus - 35.plass ble det på Solemdal.

- På førsterunden der var jeg så nervøs og helt ute av det. Jeg var ikke så dårlig som frykta, men ikke så god som jeg hadde håpa på, oppsumerte Solemdal for TV2.

Hele Norges coronakart