MED I TETEN: Therese Johaug (høyre) og Kristin Størmer Steira er fortsatt med i kampen om Tour de Ski etter dagens jaktstart. Justyna Kowalczyk knuste ingen slik flere fryktet. Charlotte Kalla (i midten) spurtet inn til andreplass.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MED I TETEN: Therese Johaug (høyre) og Kristin Størmer Steira er fortsatt med i kampen om Tour de Ski etter dagens jaktstart. Justyna Kowalczyk knuste ingen slik flere fryktet. Charlotte Kalla (i midten) spurtet inn til andreplass. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- De norske jentene tok inn mer enn vi hadde ventet

Johaug og Steira truer Kowalczyk etter sterk jaktstart.

(Dagbladet): - Det er urealistisk å ta inn Kowalczyk, vi skal være fornøyde om vi tar inn noen sekunder, sa Kristin Størmer Steira før dagens jaktstart i Tour de Ski, men hun og lagkamerat Therese Johaug tok faktisk inn mange.

Justyna Kowalczyk hadde åpenbart ingen perfekt dag i sporet selv om hun vant etappen greit, og 50 sekunder ned til nestemann ved start minket til knappe 20 i mål.

- Det var bra innsats av Kristin og Therese. Det blir spennende nå, 28 sekunder ned til Therese er jevnere enn det har vært på lenge. Det er kanskje litt mindre enn vi hadde trodd på forhånd i dag, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

Tok inn mye på slutten
For bak Kowalczyk gikk trioen Johaug, Steira og Charlotte Kalla fortere enn polakken, og da svensken spurtet ned de norske jentene til andreplass, var det ikke det store havet med tid fram til den polske lederen som mange kanskje fryktet på forhånd.

- Det var veldig slitsomt, jeg kjenner det godt nå. Dette var det viktigste løpet for meg, og jeg synes fortsatt jeg har en god luke, sier Kowalczyk etter løpet.

FORNØYD: Justyna Kowalczyk mener luken hennes fortsatt er god. Foto: SCANPIX/AP/Armando Trovati
FORNØYD: Justyna Kowalczyk mener luken hennes fortsatt er god. Foto: SCANPIX/AP/Armando Trovati Vis mer

Men med bonussekunder medregnet leder Justyna Kowalczyk bare 23,3 sekunder foran Kalla, og 28,7 foran Johaug. Kristin Størmer Steira er 34,2 sekunder bak.

Lover veldig bra
- Det var tøft, de kom bare fortere og fortere bak. Kalla gikk et kjempeløp. Det var veldig bra at vi gikk sammen på slutten, vi tok 15 sekunder inn mot mål. Det er 28 sekunder i sammendraget, det lover veldig bra, sier Johaug til NRK.

Også Kristin Størmer Steira er veldig fornøyd.

- For min del er dette veldig, veldig bra. Det var ingen superdag for meg, det var litt tråere enn forrige dagen, men da Kalla kom tenkte jeg at jeg bare måtte gå bak. Det ser veldig bra ut, i morgen blir en spennende dag uten de helt store utslagene. Men lørdagen blir viktig, sier Tour-fireren.

I morgen fortsetter Tour de Ski med tre kilometer (kvinner) og fem kilometer (menn) klassisk i Dobbiaco, før turen går til Val di Fiemme. 

Der skal det først gjennomføres 10 og 20 kilometer fellesstart, før touren avsluttes med jaktstartetappen på ni kilometer:

Monsterbakken i Cavalese.