SÅ SEKUNDENE SVINNE: Marit Bjørgen og Miriam Gössner fulgte med på skjermen mens resten av løperne fullførte. Også Bjørgen mener det er best at langrennsløpere er raskest i langrenn. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SÅ SEKUNDENE SVINNE: Marit Bjørgen og Miriam Gössner fulgte med på skjermen mens resten av løperne fullførte. Også Bjørgen mener det er best at langrennsløpere er raskest i langrenn. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

De norske jentene trøstet Gössner - men var egentlig glade bronsen glapp

Skiskytteryndlingen gråt etter sekundstrid.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Tyske Miriam Gössner leverte en knallsterk 10-kilometer i VM i dag, men bronsen glapp med minimal margin for skiskytteryndlingen.

Halvt norske Gössner ble slått av russiske Julia Tsjekalova med et halvt sekund, og i pressesonen etterpå var hun svært skuffet.

Hun ble trøstet lenge av et medlem av den tyske staben da tårene kom, og også Heidi Weng ga 22-åringen noen støttende ord.

Like etter forteller imidlertid Weng at hun synes det var greit at bronsen glapp for tyskeren.

- Det var veldig synd for henne, men samtidig er det litt gøy at det er langrennsfolk og ikke skiskyttere på pallen. Vi må jo si det, sier hun til Dagbladet.

- Hun er en kjempekoselig jente, og det hadde vært artig om hun tok medalje, men samtidig er det moro at det er langrennsfolkene som holder på medaljene, mener Weng.

- Det sa du kanskje ikke til henne nå?

PERSONLIG BESTEPLASSERING: Heidi Weng tok en sjetteplass  på 10 km i ski-vm i Val di Fiemme.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PERSONLIG BESTEPLASSERING: Heidi Weng tok en sjetteplass på 10 km i ski-vm i Val di Fiemme. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Nei, selvfølgelig gjorde jeg ikke det, ler Weng, som kjenner Gössner godt fra blant annet samarbeidet i RedBull.

Glad langrennsløperne er bedre
Også Marit Bjørgen og Therese Johaug er glad det ble tre langrennsløpere på topp i rennet, der også den finske skiskytteren Kaisa Mäkäräinen stilte til start.

- Jeg visste at det ville bli tøft, for hun (Gössner) har slått Tora Berger. Og Tora Berger var nummer fire i verdenscupen på Sjusjøen i fjor. Hun fikk nesten en medalje og gikk et bra løp. Men jeg er glad for at langrennsløperne er bedre, sier Bjørgen, og får støtte av Johaug:

- Ja, ja, det er viktig å sette standarden. Vi satser jo på langrenn. Miriam er en vanvittig sterk langrennsløper, Tora har også gjort det bra mot oss spesialistene, så all respekt til dem, sier gulljenta.

Miriam Gössner synes nederlaget var surt.

- Det er synd med det halvsekundet, sier hun.

- Vet du det ute i løypa, så er det jo mulig å gjøre noe. Det er veldig irriterende, sier den tyske jenta.

En drøm med stafett
Heidi Weng ble til slutt Norges tredje beste med sjetteplass i rennet, det beste hun har gjort i karrieren på en individuell distanse.

- Det var veldig gøy å gå i dag, og mye stemning. Samtidig er det litt kjedelig at jeg lå og kjempet om en bronse en stund, og ikke klarte helt å fullføre helt inn. Det er litt synd, men jeg syns det er tungt å gå alene akkurat nå, det er det jeg sliter litt med. Jeg er en typisk fellesstarter, og koser meg mer med det. Det var litt tøft i dag, sier Heidi Weng, som gleder seg med Johaug og Bjørgen i teten.

- Det er veldig moro og fantastisk at Therese tar gull og slår alle sammen, det er veldig fortjent. Det var veldig gøy at hun fikk det til, sier Weng.

Nå er det neste målet stafetten med Norge.

- Jeg har vel prestert så bra nå at jeg får lov til å være med der. Det å være på et stafettlag for Norge, det er drømmen, sier Weng - idet nasjonalsangen for Therese Johaug ljomer utover stadion.

- Ja, der kom den, det var jo perfekt. Men det å gå på stafettlag med Marit har vært en drøm siden jeg var liten og så henne gå stafetter, så jeg gleder meg, sier hun.