I STORFORM: Marit Bjørgen, Therese Johaug og det norske stafettlaget.
Foto: Sari Gustafsson / Lehtikuva / Scanpix
I STORFORM: Marit Bjørgen, Therese Johaug og det norske stafettlaget. Foto: Sari Gustafsson / Lehtikuva / ScanpixVis mer

De norske jentene vant stafetten i Lahti

Bjørgen sikret seier.

||| (Dagbladet): Ankerkvinne Marit Bjørgen gjorde som hun gjorde i OL i Vancouver, og gikk de norske jentene inn til stafettseier i Lahti i formiddag.

Norge lå i tetgruppa hele løpet, men etter Marthe Kristoffersen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steiras gode etapper, vekslet Marit Bjørgen likevel ut noen små sekunder bak ledelsen.

OL-formen er imidlertid åpenbart ikke brukt opp, og Bjørgen sikret seieren da hun spurtslo Tysklands Evi Sachenbacher Stehle og Italias Arianna Follis, på den samme arenaen der hun mesterskapsdebuterte for ni år siden.

— Jeg synes det er like artig nå som for ni år siden. Det er ikke så mye jeg husker fra det mesterskapet, bortsett fra skandalene (Doping, journ.anm.). Jeg husker at jeg og Vibeke (Skofterud) ble intervjuet av NRK. Det var første gangen at vi ble intervjuet av dem. Det var stort, sier Bjørgen til NTB.

— Feltet sprakk da jeg stakk. Vi har et veldig bra lag, men stafett er stafett. Til slutt var vi det sterkeste laget, sier hun.

Norges andrelag ble nummer fem, 21,8 sekunder bak førstelaget. På andrelaget gikk Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvill Flugstad Østberg, Marte Elden og Vibeke Skofterud.

Den eneste endringen fra OL-laget var altså at Marthe Kristoffersen gikk førsteetappe i stedet for Vibeke Skofterud.

- Vi har et ungt og sterkt lag, og det er kamp om plassene på laget. I dag kom Marthe inn og gjorde en vanvittig bra førsteetappe, skryter Marit Bjørgen.

Kristoffersen er fornøyd selv også.

— Jeg synes at jeg gjorde en kjempeetappe. Jeg vil alltid gå stafett for Norge, men fikk ikke sjansen i OL. Det var greit. Det skal være fair og de beste skal gå. I dag var det fortjent at jeg fikk en plass på laget, sier hun til NTB.