<strong>TA BEINA FATT:</strong> Dårlige treningsmuligheter på snø gjør at de norske OL-håpene må finne på andre ting mellom konkurranser i Sotsji. Her er 
Therese Johaug i aksjon i det todelte testløpet for langrennsjentene på rulleski og joggesko opp alpinbakken i Kvitfjell tidligere i år.  
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TA BEINA FATT: Dårlige treningsmuligheter på snø gjør at de norske OL-håpene må finne på andre ting mellom konkurranser i Sotsji. Her er Therese Johaug i aksjon i det todelte testløpet for langrennsjentene på rulleski og joggesko opp alpinbakken i Kvitfjell tidligere i år. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

De norske langrennshåpene får knapt gått på ski mellom OL-løpene

Tar med tredemøller og ergometersykler fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Langrennslandslaget tar med seg tredemøller og ergometersykler fra Norge for å kunne drive restitusjonstrening når de reiser til Sotsji for å kjempe om medaljer i OL.

Treningsmulighetene rundt langrennsløypene i den såkalte Mountain Cluster i fjellene rundt Krasnaja Poljana er nemlig så begrensede at løperne ikke kan regne med å få gått mye på ski utenfor konkurranse.

Løperne tilbys en rundt 400 meter lang sløyfe rundt en liten sjø, utover det henvises de til fastsatte treningstider i konkurranseløypene.

- Og ifølge den siste planen vi så, var det svært begrenset tilgang, sier landslagstrener Vidar Løfshus til Dagbladet.

Ikke rulleski, ergometersykkel Svenskene har varslet overfor Expressen at de tar med rulleski til Sotsji for å kunne trene med dem nede i dalen, en taubanetur unna deltakerlandsbyen like ved OL-stadion.

<strong>NOK AV SNØ:</strong> Det er hvitt og fint i fjellene der snø-øvelsene skal avholdes, men begrenset med treningsløyper utenfor konkurranse. 

Foto: Håkon Eikesdal
NOK AV SNØ: Det er hvitt og fint i fjellene der snø-øvelsene skal avholdes, men begrenset med treningsløyper utenfor konkurranse. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Der ligger det imidlertid sørpe for tiden, og det er rett og slett få veier å snakke om.

Alternativet nede ved kysten ligger fire mil unna. Derfor har ikke Norge noen planer om å ta med rulleski.

- Nei, vi vil holde oss oppe i høyden. I stedet tar vi med to ekstra tredemøller og to ekstra ergometersykler, som vi kan bruke i deltakerlandsbyen. I tillegg får man gjort mye på joggesko, sier Vidar Løfshus.

- Løperne våre er så dedikerte og motiverte at jeg ikke er bekymret for den biten. Vi konsentrerer oss i stedet om å få slappet av godt der vi bor, med bordtennis og spill og andre sosiale aktiviteter, sier landslagstreneren.

Veldig annerledes At lekene i Sotsji blir en annerledes OL-opplevelse enn mange er vant til, har vært kjent en stund.

Blant annet er det svært upopulært at medaljevinnerne blir tvunget til å ta den nevnte firemilsturen ned til kysten for å hente metallet sitt, en tur som med taubane og tog fort kan ta tre timer av kvelden til de det gjelder.

- Mye blir veldig annerledes. I Whistler (Vancouver-OL) var vi veldig fornøyde, men nå blir det veldig spesielt både i Sotsji og om fire år i Pyeongchang, sier Vidar Løfshus.

- Jeg forstår argumentene for å spre lekene rundt til nye nasjoner, men med tanke på utfordringene vi møter på disse stedene, håper jeg OL-komiteen også vil sørge for å ta hensyn til den biten, sier han.

<strong>IKKE BEKYMRET:</strong> Men landslagssjef Vidar Løfshus kunne tenkt seg mer ideelle forhold. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
IKKE BEKYMRET: Men landslagssjef Vidar Løfshus kunne tenkt seg mer ideelle forhold. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer