De norske o-jentene skuffet

Svensk gull på VM-sprinten.

SKUFFENDE INNSATS: Anne Margrethe Hausken ble beste norske kvinne på en 7.-plass i kvinnenes VM-sprint.Foto: Claes-Tommy Herland / SCANPIX / HANDOUT
SKUFFENDE INNSATS: Anne Margrethe Hausken ble beste norske kvinne på en 7.-plass i kvinnenes VM-sprint.Foto: Claes-Tommy Herland / SCANPIX / HANDOUTVis mer

De norske kvinneløperne fikk det ikke til på VM-sprinten i orientering. Torsdagen ble i stedet blågul med svensk dobbeltseier til Helena Jansson og Linnea Gustafsson.

Regjerende mester Anne Margrethe Hausken ble beste norske jente på sjuendeplass. Hun var 10,2 sekunder fra medalje. Hun gjorde feil i skogen og var også usikker på hva hun egentlig fikk til i dyreparken inne i Miskolc.

- Jeg er usikker på hvor mye jeg tapte der, men jeg løp ikke optimalt i dyreparken. Selve løpet er jeg greit fornøyd med. Det var ikke så langt opp til medalje, sa Hausken til NTB.

Elise Egseth løp inn til åttendeplass. Hun ble tatt igjen av den svenske vinneren, men fikk likevel en brukbar plassering.

- Jeg ble felt av stress og nerver. Jeg visste at jeg blant annet skulle gjennom store gjerder i dyreparken, men jeg klarte ikke å gjøre det jeg hadde planlagt, sa Egseth.

Wing-løperen følte hun hadde mulighet til medalje, men slik gikk det ikke. Hun får en ny sjanse på langdistansen søndag.

Ingunn Weltzien ble bare nummer 23.

Bronsen gikk til sveitsiske Simone Niggli.

(NTB)