De norske profilene til finale i lag-EM

Ni nordmenn kvalifiserte seg for lørdagens finaler i lag-EM i friidrett i Sandnes fredag. Blant dem var Amalie Iuel, Isabelle Pedersen og Ezinne Okparaebo.

PROFIL: Amalie Iuel får med seg åtte andre nordmenn til finalen.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix
PROFIL: Amalie Iuel får med seg åtte andre nordmenn til finalen. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpixVis mer

Amalie Iuel avsluttet dagen med annenplass i semifinalen på 400 meter hekk, kun slått av portugisiske Vera Barbosa. Iuel løp inn på tiden 57.46.

Videre er også Isabelle Pedersen og Ezinne Okparaebo på henholdsvis 100 meter hekk og 100 meter. Pedersen ble nummer to i sitt semifinaleheat med tiden 13.63. Det var femte beste tid i semifinalen.

- Et rytmisk og godt løp, men kastevinden var litt irriterende. Det gjorde at det ble litt vrient inn mot mål på de siste to-tre hekkene, sa Pedersen til Stavanger Aftenblad.

Okparaebo kom på tredjeplass i sitt heat, og hennes løp på 11.84 var den sjette beste totalt i semifinalen.

- Jeg manglet litt trykk i starten denne gangen, og det ble også litt tungt i vinden. Men ellers var løpet helt greit, og det viktigste var tross alt å komme seg videre til finalen, sa Okparaebo.

Personlig rekord

Salum Kashafali kvalifiserte seg til finalen på 100 meter på tiden 10.81. Det var sjuende beste tid i semifinalen. Kashafali er verdensrekordholder på 100 meter for svaksynte.

Videre er også Vladimir Vukicevic på 110 meter hekk. Han løp på 14.31. Mathias Hove Johansen er klar for finale på 200 meter etter å ha blitt nummer fire i sitt heat. Finaleklar er også Elisabeth Slettum på kvinnenes 200 meter.

Fredrik Øvereng imponerte på 400 meter da han løp inn til fjerdeplass i sitt heat. Han satte personlig rekord med tiden 47.03.

Ingebrigtsen-brødrene løper lørdag

Karsten Warholm måtte droppe EM på grunn av sykdom. Dermed ble Joachim Sandberg eneste nordmann på 400 meter hekk i herreklassen. Han ble nummer fire i sitt semifinaleheat på tiden 52.44 og er klar for finale.

Sara Dorthe Jensen kom sist i kvinnenes semifinale på 400 meter og er utslått.

Lørdag er det duket for de første finalene i Sandnes. Da skal også hjemmefavorittene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen i aksjon. De må prestere på topp om Norge skal klare målet om å rykke opp fra 1.-divisjon til superligaen i lag-EM i friidrett.