De norske snowboarderne misfornøyde med OL-løypa

Mener FIS er problemet.

IKKE IMPONERT: Silje Norendal og resten av snowboardlandslaget er ikke spesielt imponert over slopestyle-løypa i neste års OL. Her er laget på trening i trappene på Bislett stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: Silje Norendal og resten av snowboardlandslaget er ikke spesielt imponert over slopestyle-løypa i neste års OL. Her er laget på trening i trappene på Bislett stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Silje Norendal og de andre norske snowboardhåpene overlater ingenting til tilfeldighetene i den viktige OL-sesongen.

Denne uka starter landslagets to uker lange treningsleir i Østerrike. Der skal en løype som er nesten lik den som venter i OL gjøre utøverne best mulig forberedt på hva som venter i Sotsji.

I vinterens leker regnes 20-åringen Norendal som norsk gullkandidat. Til NTB sier hun at hun allerede har gått gjennom triksene og OL-løpet i hodet mange ganger.

- Det er det jeg tenker på når jeg legger meg og når jeg står opp. Jeg vet hva jeg møter og jobber mot det. Nå handler det om mest mulig progresjon, sier Norendal.

Halvfornøyd Hun har studert planene for OL-løypa og er halvfornøyd med det hun har sett.

- Det er litt kjipt at det bare er tre hopp i stedet for fire, for nå har jeg jobbet med å takle fire «veier». Kanskje kunne det gitt meg en fordel, men samtidig kan det være én vei som ikke sitter som den skal. Løypa blir sikkert bra, sier hun.

- Den har litt rare rails. Løypa kunne vært bedre, men samtidig gir den mange valg, vurderer Ståle Sandbech, en annen av Norges slopestylefavoritter.

FIS upopulært Tidligere har ikke Det internasjonale skiforbundet (FIS) klart å lage løyper og arrangementer som har tilfredsstilt snowboarderne. Derfor kommer verken Norendal eller de andre norske proffene til å kjøre FIS-konkurranser etter OL.

- De klarer ikke å ha samme nivå på løypene. Det er der problemet ligger. Det blir litt kjedeligere konkurranser, forklarer hun.

Men snowboarderne står langt fra like steilt mot FIS og Den internasjonale olympiske komité (IOK) som tidligere. Å delta i OL har alltid vært en drøm for Norendal. Hun tar til orde for at snowboard bør styres på tilsvarende måte som alpint og langrenn.

- På den måten blir sporten tatt mer seriøst. Det kan være viktig for rekrutteringen. Vi jobber veldig hardt og ønsker at folk skal se det, sier Norendal.

(NTB)