Norges landslagsherrer om San Marinos ekstatiske øyeblikk:

De norske spillerne måtte gni seg i øynene: - Vi ble sjokkerte. Hva er det som skjer?

VM-håpet kunne vært definitivt over. Men den norske sluttspurten og Tsjekkias poengtap mot Aserbajdsjan gjør kampen om 2. plassen vidåpen.

FORBAUSET: Jo Inge Berget, Joshua King og de norske landslagsgutta skjønte ingenting da San Marino utliknet til 1-1. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORBAUSET: Jo Inge Berget, Joshua King og de norske landslagsgutta skjønte ingenting da San Marino utliknet til 1-1. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge - San Marino 4-1 (1-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter tre mål på seks minutter vant til slutt Norge komfortabelt 4-1 mot verdens fjerde dårligste landslag, men det var ikke Norges vakre scoringer som skapte overskrifter i Fotball-Europa.

Det var derimot Mattia Stefanellis utlikning til 1-1 for San Marino, som var lilleputtnasjonens første bortescoring i en VM-kvalifiseringskamp siden de pirket inn ett mål borte mot Belgia i 1-10-tapet i februar 2001.

Haitam Aleesami måtte gni seg i øynene da ballen lå bak Rune Jarstein i det norske målet.

- Vi ble sjokkerte og tenkte: «Hva er det som skjer?» Vi hadde jo ballen hele tiden. San Marino var knapt på vår banehalvdel. Plutselig scoret de ut av intet. Det var spesielt, men jeg var hele tiden sikker på at vi skulle snu det, forteller Aleesami til Dagbladet.

Mattias utrolige øyeblikk

San Marinos scoring utløste elleville jubelscener. Hele benken til San Marino løp inn på banen, både reservene, trenerne og resten av støtteapparatet. Også deler av de norske fansen jublet og applauderte scoringen.

I sentrum var Stefanelli. 23-åringen spilte på topp i San Marinos 6-3-1-formasjon og scoret sitt første landslagsmål i karrieren. Dermed er han plutselig en av San Marinos mestscorende gjennom tidene - med ett mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer