Norges landslagsherrer om San Marinos ekstatiske øyeblikk:

De norske spillerne måtte gni seg i øynene: - Vi ble sjokkerte. Hva er det som skjer?

VM-håpet kunne vært definitivt over. Men den norske sluttspurten og Tsjekkias poengtap mot Aserbajdsjan gjør kampen om 2. plassen vidåpen.

FORBAUSET: Jo Inge Berget, Joshua King og de norske landslagsgutta skjønte ingenting da San Marino utliknet til 1-1. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORBAUSET: Jo Inge Berget, Joshua King og de norske landslagsgutta skjønte ingenting da San Marino utliknet til 1-1. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge - San Marino 4-1 (1-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter tre mål på seks minutter vant til slutt Norge komfortabelt 4-1 mot verdens fjerde dårligste landslag, men det var ikke Norges vakre scoringer som skapte overskrifter i Fotball-Europa.

Det var derimot Mattia Stefanellis utlikning til 1-1 for San Marino, som var lilleputtnasjonens første bortescoring i en VM-kvalifiseringskamp siden de pirket inn ett mål borte mot Belgia i 1-10-tapet i februar 2001.

Selvmål: San Marino sin kaptein Davide Simoncini scoret selvmål i første omgang av kampen mellom Norge og San Marino. «Se alle høydepunktene fra Norge - San Marino og resten av kveldens kamper på MAX». Video: MAX Vis mer Vis mer

Haitam Aleesami måtte gni seg i øynene da ballen lå bak Rune Jarstein i det norske målet.

- Vi ble sjokkerte og tenkte: «Hva er det som skjer?» Vi hadde jo ballen hele tiden. San Marino var knapt på vår banehalvdel. Plutselig scoret de ut av intet. Det var spesielt, men jeg var hele tiden sikker på at vi skulle snu det, forteller Aleesami til Dagbladet.

Mattias utrolige øyeblikk

San Marinos scoring utløste elleville jubelscener. Hele benken til San Marino løp inn på banen, både reservene, trenerne og resten av støtteapparatet. Også deler av de norske fansen jublet og applauderte scoringen.

I sentrum var Stefanelli. 23-åringen spilte på topp i San Marinos 6-3-1-formasjon og scoret sitt første landslagsmål i karrieren. Dermed er han plutselig en av San Marinos mestscorende gjennom tidene - med ett mål.

- Det er utrolig moro. Det utløste sterke følelser. Jeg ble så glad. Vi ble så glade. Det var en fantastisk øyeblikk, forteller Stefanelli og tar initiativ til å ta Dagbladets reporter i hånda.

REDDET NORGE: Martin Samuelsen (19) kom inn fra benken og satte fart på Norge i likhet med Adama Diomande. Her får han et velfortjent klapp på skulderen av Rune Jarstein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REDDET NORGE: Martin Samuelsen (19) kom inn fra benken og satte fart på Norge i likhet med Adama Diomande. Her får han et velfortjent klapp på skulderen av Rune Jarstein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Dette er stort både for meg og for hele nasjonen. Vi klarte nesten å ta et poeng i tillegg. Vi hadde troen da vi holdt Norge til 1-1 så lenge, sier 23-åringen og smiler.

- Blir engstelig

Jo Inge Berget innrømmer at de ble nervøse da 1-1 var et sjokkerende faktum.

- Man blir jo litt engstelig når det står 1-1 og det ikke er så mange minutter igjen. Samtidig klarte vi å beholde roen. Vi var ganske sikre på at vi ville få uttelling til slutt. Heldigvis løsnet det skikkelig, sier Berget til Dagbladet.

Stefan Strandberg fikk ingen god følelse da San Marino-helten utliknet til 1-1.

- Det var en veldig god avslutning av Stefanelli. Det skal han ha. Men det kom jo ut av intet. Det skal ikke skje, men det skjedde. Vi har sluppet inn to mål på to-tre målsjanser i disse to kampene. Det er typisk for et lag som mangler flyt, sier Strandberg til Dagbladet.

SJOKKET: San Marino scoret på Ullevaal - for første gang på bortebane i en VM-kvalifiseringskamp siden 2001. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SJOKKET: San Marino scoret på Ullevaal - for første gang på bortebane i en VM-kvalifiseringskamp siden 2001. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hadde vi ikke slått San Marino, hadde det vært over. Men nå lever mulighetene videre, mener sørlendingen.

Overrasket over benkingen

Adama Diomande scoret den forløsende 2-1-scoringen på vakkert vis, før Martin Samuelsen og Joshua King økte til 3-1 og 4-1.

- Det var en vakker scoring. Det var veldig deilig, sier Diomande til Dagbladet, som jublet på en helt spesiell måte hvor han plantet hånda i sitt eget ansikt.

- Det er privat hvorfor jeg feiret sånn. De som vet, de vet.

- Du og Samuelsen satte fart på Norge. Burde dere ha startet kampen?

- Det er treneren som bestemmer. Jeg ble overrasket at jeg ble benket, men det er treneren valg. Jeg la i hvert fall inn en god søknad til å starte neste kamp, sier Hull-spissen

Han regner med han får starte i skjebnekampen mot Tsjekkia borte neste måned.

Øyner VM-håp etter nytt tsjekkisk poengtap

Tre sene scoringer og 4-1-seieren gjør at Norge faktisk er foran hovedutfordrer Tsjekkia på tabellen, som står med to poeng og 0-3 i målforskjell på tre kamper. I dag avga nemlig tsjekkerne poeng mot Aserbajdsjan, som mot alle odds har festet grep om 2. plassen i Norges gruppe.

- Både jeg og laget burde ha scoret enda mer enn fire mål i dag, men det var bra at Tsjekkia avga poeng. Det styrker våre VM-muligheter, sier Joshua King til Dagbladet.

- Ja, nå steg håpet. Nå er vi med igjen. Jeg ser på Tsjekkia som den sterkeste utfordreren, supplerer Per Ciljan Skjelbred.

- Er plutselig Aserbajdsjan en utfordrer til 2. plassen?

- Man skal aldri si aldri. Det er det som er så morsomt med fotball. Alt kan skje, sier Skjelbred.

Han får støtte av Berget og Aleesami.

- Aserbajdsjan er kanskje ikke så dårlig som mange skal ha det til. Nå er det ganske åpent om plassene bak Tyskland. Vi må til Tsjekkia og ta tre poeng, sier Berget.

- Vi må slå Tsjekkia både borte og hjemme. Vi skal klare det, mener Aleesami.

Tyskland leder gruppe C med ni poeng på tre kamper, mens Aserbajdsjan har et overraskende godt tak på 2. plassen med sju poeng og kyniske 2-0 i målforskjell. Nord-Irland har fire poeng, mens Norge har tre og Tsjekkia to poeng. San Marino er som ventet poengløse tabelljumboer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer