De nye gudenes festaften

Oldtidas Hellas hadde 12 guder. I går kveld fikk det moderne Hellas 11 nye pluss et par reserver og en konge ved navn Otto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dagbladet): Og Otto Rehhagel snakket som en konge i går kveld:

-  Først og fremst vil jeg takke alle spillerne og alle grekere verden rundt. I løpet av denne tida har vi klart det politikerne ikke klarer - vi har samlet en hel nasjon. Og nå står vi altså her, på toppen av Europa.

-  Det er intet mindre enn fantastisk.

Du kan synes synd på Portugal eller være så irritert du bare vil. Det hjelper ikke - det forandrer ikke faktum. Hellas er og blir Europamestere i fotball. Og når du blir kvitt sorgen, sinnet eller hva det nå var som ødela denne søndagskvelden, vil du sikkert forstå at det er helt fortjent.

Og veldig genialt.

Det ene øyeblikket

En fotballkamp før tilleggstid varer i 5400 sekunder. Men du trenger nødvendigvis ikke flere enn de du kan telle på én hånd for å avgjøre sjøl den største anledningen. Og på denne sensasjonelle fotballkvelden i Lisboa tok det fire.

Fra ballen forlot cornermerket etter 57 minutter og til Angelos Charisteas headet det største sjokket europeisk fotball noen gang har sett rett hjem til gudene.

Det er det som kalles genialitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer