IOC reduserer Norges OL-kvote i langrenn

De nye OL-reglene rammer skijentene hardt

IOC vil ha færre skiløpere til OL. Kuttet i kvotene ødelegger mest for Norge.

NYE TYPER I OL-TRØBBEL: Fin utvikling på det 12 jenters nye store kvinnelandslaget i langrenn, men det blir tøft å få være med i OL-troppen nå som IOC kutter kvotene. Her er veteranen Heidi Weng (i gult) sammen med Anna Svendsen (foran til høyre.), Ane Appelkvist Stenseth, Kari Øyre Slind, Mari Eide, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng på treningsleir i tynnluft i franske Font Romeu.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NYE TYPER I OL-TRØBBEL: Fin utvikling på det 12 jenters nye store kvinnelandslaget i langrenn, men det blir tøft å få være med i OL-troppen nå som IOC kutter kvotene. Her er veteranen Heidi Weng (i gult) sammen med Anna Svendsen (foran til høyre.), Ane Appelkvist Stenseth, Kari Øyre Slind, Mari Eide, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng på treningsleir i tynnluft i franske Font Romeu. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I TO store mesterskap på rad har vi dominert internasjonal langrenn. Under OL i Pyeongchang var sju gull fra denne lille sporten grunnlaget for at Norge ble lekenes beste nasjon på den totale medaljestatistikken. I VM sist vinter ble dominansen enda sterkere. Da slo norske langrennsløpere resten av verden med 10 - 2 målt i gull.

En slik overlegenhet lever ikke langrenn godt med. Det er noe av bakgrunnen for at den norske OL-troppen nå blir kuttet. Etter innstilling fra sporten selv kommer den internasjonale olympiske Komite (IOC) til å sette en ny maksgrense for OL-troppene i langrenn:

  • Til Beijing-OL 2 022 blir det bare lov å sende åtte jenter og åtte gutter.

Den reduksjonen rammer Norge hardest. For hvem husker ikke diskusjonen om det skulle være plass til Petter Northug i den norske OL-troppen til de siste vinterlekene? Dengang var det en nasjonal kvote på 20 løpere, og Norge hadde gitt 12 av disse plassene til gutta for ikke å ødelegge hjemmemarkedet for norsk langrenn. Likevel ble det aldri noe OL for publikumsfavoritten Northug.

Nå blir konkurransen om å få gå for Norge enda hardere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer