For 129 år siden var Preston North End ustoppelige

De originale «Invincibles»: En uovervinnelig scoringsmaskin som overgår Manchester City

Manchester City sikter mot historiebøkene.

UOVERVINNELIG: Preston North Ends «Invincibles» var det første laget til å gå ubeseiret gjennom en sesong i det engelske seriesystemet. Det samme året vant de FA-cupen, produserte tidenes høyeste seier i turneringen og scoret 316 mål. Foto: Preston North End
UOVERVINNELIG: Preston North Ends «Invincibles» var det første laget til å gå ubeseiret gjennom en sesong i det engelske seriesystemet. Det samme året vant de FA-cupen, produserte tidenes høyeste seier i turneringen og scoret 316 mål. Foto: Preston North End Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Manchester City har enkelt og greit virket helt ustoppelig denne sesongen. Kun Everton og Crystal Palace har klart å ta poeng mot serielederen, og Pep Guardiolas menn scorer regelmessig tre, fire, fem, seks mål per kamp.

Det har fått mange til å stille seg spørsmålet: Kan City gå ubeseiret gjennom årets Premier League-sesong?

Få har klart det tidligere, men allerede i det engelske seriesystemets første år gikk et lag ubeseiret gjennom sesongen.

Rekordlaget Preston

Preston North End var det første laget som fikk kallenavnet «De uovervinnelige». For 129 år siden, tilbake i 1889, gikk «The Lilywhites» til topps i den første utgaven av den engelske ligaen.

Klubben ble stiftet 17 år tidligere, men drev den gangen utelukkende med cricket. I starten var profesjonell fotball forbudt, og mange holdt fast ved at sporten skulle spilles av amatører. Men sammen med 11 andre klubber startet Preston the Football League seint på 1880-tallet.

Lancashire-klubben etablerte seg raskt som et av landets beste lag, og 26-0-seieren over Hyde FC i FA-cupen er fremdeles tidenes største seier i den tradisjonsrike turneringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer