- De positive testene som er avslørt har ingenting med meg å gjøre

Powell-trener tilbakeviser all skyld i dopingsaken.

DOPINGTATT: Asafa Powell nekter for å ha dopet seg med vilje. Han skylder på styrketreneren, men dette nekter Christopher Xuereb for. Foto:  REUTERS/Lucy Nicholson/ NTB Scanpix
DOPINGTATT: Asafa Powell nekter for å ha dopet seg med vilje. Han skylder på styrketreneren, men dette nekter Christopher Xuereb for. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/ NTB ScanpixVis mer

Fysioterapeuten og styrketreneren Christopher Xuereb tilbakeviser på det mest bestemte at han har spilt noen rolle i dopingsakene til Asafa Powell og Sherone Simpson.

Han gir uttrykk for at han forstår at de to sprinterne som begge avga positive prøver i forbindelse med det jamaicanske friidrettsmesterskapet, samt agenten deres, Paul Doyle, leter etter en syndebukk.

Treneren og fysioterapeuten er blitt utpekt, men vil ikke ha noe slikt stempel hengende over seg.

- De positive testene som er avslørt har ingenting med meg å gjøre, sier Xuereb i følge det tyske nyhetsbyrået DPA.

- De to sprinterne leter etter en syndebukk, men jeg har ikke gitt dem stoffer eller medikamenter som er forbudt, sier canadiske Xuereb. Han legger til at alt han har gitt de to sprinterne av vitaminpreparater er anerkjente merker kjøpt i seriøse butikker.

- Det er også klart at italiensk politi har bekreftet at de preparatene som ble funnet hos meg var lovlige, sier treneren. Han understreker at han ikke har noen anelse om hva det er de to sprinterne har brukt som har gitt positivt utslag i dopingtester.

Da det ble kjent at Powell og Simpson hadde avlagt positive prøver, ble det også klart at en jamaicansk diskoskaster var avslørt sammen med to andre utøvere. Den samme dagen gikk også den amerikanske sprinteren Tyson Gay ut og sa han hadde avgitt en positiv prøve.

Foreløpig er det ikke kjent hvilke medikamenter Gay og den jamaicanske diskoskasteren er avslørt for å ha brukt.

(NTB)