HAR DET I KJEFTEN: TV 2-profilene Davy Wathne, Jahn Ivar Jakobsen og Frode Olsen, her med besøk av Åge Hareide i studio, får godt betalt for å synse om fotball.  Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet
HAR DET I KJEFTEN: TV 2-profilene Davy Wathne, Jahn Ivar Jakobsen og Frode Olsen, her med besøk av Åge Hareide i studio, får godt betalt for å synse om fotball. Foto: Oddmund Lunde / DagbladetVis mer

De prater hele veien til banken

Sjekk hva fotballkommentatorene tjener.

(Dagbladet): De engasjerer og provoserer, irriterer og gleder; alle har en mening om fotballkommentatorene og studioekspertene.

Og det er i TV 2 de betaler fotballekspertisen best, om man skal legge årets skattelister til grunn. Fire av de fem øverste plassene på inntektstoppen tilhører TV 2-ansatte ballpratere.

Innimellom TV 2-navnene sniker NRKs Karl-Petter Løken seg med en skattbar inntekt på drøyt 1,8 millioner kroner.

Ni kommentatorer har en skattbar inntekt på mer enn én million kroner. Fem av disse er ansatt i TV 2, to i Viasat, og én i henholdsvis Canal + og NRK. Flere av disse har også andre inntektskilder enn det tv-stasjonene betaler dem.

Svært få av de som serverer verbale scoringer på tv tjener mindre enn en halv million kroner og mange av tilhørerne vil nok hevde at enkelte i beste fall er overbetalt.

Det kan man i hvert fall ikke beskylde Erik Solér for. I skattelistene står han oppført med null i skattbar inntekt men hva han faktisk får for å mene noe på Viasat er en helt annen sak.