De Rossi, Abate og Chiellini er usikre før semien

Får intensiv behandling.

NØKKELSPILLERE: Daniele De Rossi og Giorgio Chiellini får begge intensiv behandling før torsdagens semifinale. Her med Sebastian Giovinco. Foto: SCANPIX/AP/Geert Vanden Wijngaert
NØKKELSPILLERE: Daniele De Rossi og Giorgio Chiellini får begge intensiv behandling før torsdagens semifinale. Her med Sebastian Giovinco. Foto: SCANPIX/AP/Geert Vanden WijngaertVis mer

Daniele De Rossi, Ignazio Abate og Giorgio Chiellini er under intensiv behandling for å bli klare til Italias EM-semifinale mot Tyskland torsdag.

Landslagslege Enrico Castellacci ville tirsdag verken friskmelde eller utelukke noen av de tre, selv om Chiellini trente som normalt etter å ha mistet kvartfinalen mot England på grunn av problemer på baksiden av låret.

- Vi gjør alt som er mulig, sa Castellacci.

Leonardo Bonucci vikarierte for Chiellini i midtforsvaret søndag og kan gjøre det igjen.

De Rossi utgjør venstre kant i Italias midtbanediamant. Han har problemer med isjiasnerven og måtte byttes ut i annen omgang mot England. Om han ikke kan spille, kommer Antonio Nocerini sannsynligvis inn på hans plass som han gjorde i kvartfinalen.

Verre er det om høyreback Abate ikke kan spille. Han haltet av banen søndag med en muskelskade. I ekstraomgangene fikk erstatteren Christian Maggio det gule kortet som setter ham utenfor semifinalen, og flere egentlige høyrebacker er det ikke i troppen.

Midtstopperne Bonucci og Andrea Barzagli kan begge spille høyreback, men da er Italia avhengig av at Chiellini blir klar. Et annet alternativ er å bruke 3-5-2-formasjonen fra de to første EM-kampene, men da spilte De Rossi i midten bak. Enten han eller Chiellini må bli kampklar for at Cesare Prandelli skal kunne vurdere den formasjonen, mener observatører.

(NTB)