De Rossi, Abate og Chiellini er usikre før semien

Får intensiv behandling.

NØKKELSPILLERE: Daniele De Rossi og Giorgio Chiellini får begge intensiv behandling før torsdagens semifinale. Her med Sebastian Giovinco. Foto: SCANPIX/AP/Geert Vanden Wijngaert
NØKKELSPILLERE: Daniele De Rossi og Giorgio Chiellini får begge intensiv behandling før torsdagens semifinale. Her med Sebastian Giovinco. Foto: SCANPIX/AP/Geert Vanden Wijngaert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Daniele De Rossi, Ignazio Abate og Giorgio Chiellini er under intensiv behandling for å bli klare til Italias EM-semifinale mot Tyskland torsdag.

Landslagslege Enrico Castellacci ville tirsdag verken friskmelde eller utelukke noen av de tre, selv om Chiellini trente som normalt etter å ha mistet kvartfinalen mot England på grunn av problemer på baksiden av låret.

- Vi gjør alt som er mulig, sa Castellacci.

Leonardo Bonucci vikarierte for Chiellini i midtforsvaret søndag og kan gjøre det igjen.

De Rossi utgjør venstre kant i Italias midtbanediamant. Han har problemer med isjiasnerven og måtte byttes ut i annen omgang mot England. Om han ikke kan spille, kommer Antonio Nocerini sannsynligvis inn på hans plass som han gjorde i kvartfinalen.

Verre er det om høyreback Abate ikke kan spille. Han haltet av banen søndag med en muskelskade. I ekstraomgangene fikk erstatteren Christian Maggio det gule kortet som setter ham utenfor semifinalen, og flere egentlige høyrebacker er det ikke i troppen.

Midtstopperne Bonucci og Andrea Barzagli kan begge spille høyreback, men da er Italia avhengig av at Chiellini blir klar. Et annet alternativ er å bruke 3-5-2-formasjonen fra de to første EM-kampene, men da spilte De Rossi i midten bak. Enten han eller Chiellini må bli kampklar for at Cesare Prandelli skal kunne vurdere den formasjonen, mener observatører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer