- De satte vel verdensrekord i å ha færre pasninger enn Spania

Drillo kjente igjen Norge da England rystet mesterne.

GOD STATISTIKK: Drillo har aldri tapt for England som spiller eller trener. Til helga er planen å opprettholde den gode statistikken.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
GOD STATISTIKK: Drillo har aldri tapt for England som spiller eller trener. Til helga er planen å opprettholde den gode statistikken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Kjøp fotballabonnement og se Norge - England direkte på Dagbladet.no lørdag 20.45

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Egil Drillo Olsen har en knallsterk statistikk å forsvare når England kommer til Ullevaal lørdag kveld.

Fem kamper har han mot britene - en som spiller - ingen av dem har endt med tap.

Men selv om England lar Wayne Rooney og Chelsea-stjernene være hjemme under Oslo-turen, ser ikke Drillo noen grunn til at det blir en lett oppgave å forlenge rekka si i Roy Hodgsons første kamp som sjef.

- Det er noen vi vet skal stå over, det ligger vel litt i kortene etter en Champions League-finale. Men det er ikke grønnskollinger som kommer, det er rutinerte spillere med stort sett mange landskamper alle sammen, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Liknet på Norge
Han forteller at Ola By Rise har studert Englands fem siste kamper under Fabio Capello, og at de har imponert.

Spesielt seieren over mot regjerende EM- og VM-mestere Spania på Wembley var solid, mener Drillo, som kjente igjen oppskriften på suksess mot spanjolene.

- Da spilte de litt som vi gjør faktisk, med veldig lavt 4-5-1. De satte vel bortimot verdensrekord i forskjell i antall pasninger mellom seg og motstanderen, Spania hadde vel over 900, og England mellom 2- og 300. Men England vant, påpeker han.

- Likevel, de fleste spørsmålstegnene setter vi hos oss selv, vi er ikke så opptatte av hva England kommer med.

- Er det overraskende at Hodgson ikke gjør mer for å stille sin beste ellever så kort tid før EM?

- Nja, de skal spille enda en kamp, og Rooney er jo ikke spilleklar i starten av sluttspillet heller, så det har nok litt med det å gjøre. Men jeg bruker ikke så mye tid på hva Roy tenker, sier Drillo til Dagbladet.

Kvaliken som er viktig
Det han bruker tid på, er å finne ut hvilket Norge som skal ta ham til VM i Brasil i løpet av høsten og vinterens VM-kvalik.

På dagens trening ble det drillet både 4-4-2 og 4-5-1, og det er fortsatt et spørsmål om Mohammed Abdellaoue (sannsynlig spissvalg) skal få selskap av Erik Huseklepp eller andre på topp, slik man har prøvd tidligere.

Drillo er i hvert fall langt mer opptatt av å finne en oppskrift på VM-kvaliksuksess enn å beholde sin sterke statistikk mot England.

- Alt er relativt. Har jeg valget mellom å tape de neste tre kampene klart og komme ut med mange poeng i kvaliken, så er det ikke tvil om hva jeg velger. Det er kvaliken som teller, sier han.