- De scoret på vår corner

Fotball er urettferdig. Her er lokalrunden.

(Dagbladet.no): Etter en fotballkamp har som regel begge lag fortjent å vinne. Her er tippeligarunden sett med lokale øyne.

RBK - HamKam

I Trondheim er man naturlig nok skuffet over nok et forsmedelig tap på Lerkendal. Sportsredaktør i Adresseavisa, Otto Ulseth, er «Trist som faen» over det uforklarlige. Nemlig at såkalte toppspillere ikke er på topp 10 runder inn i serien.

Avisa hans velger også å videreformidle Norges mestvinnende fotballspillers inntrykk etter comebacket: Roar Strand løp forgjeves.

På Hedmark er de naturlig nok mer opptatt av at gutta i hvitt og grønt tok med seg Norges gjeveste skalp til Hamar. HamKam hadde ikke tatt poeng i Trondheim siden 1987, og faktisk ikke vunnet i bartebyen siden 26/9 1977.

Under tittelen «Utrolig av HamKam», summerer Hamar Arbeiderblad opp gårsdagens kamp. Med tårer i øyekroken?

Brann - Lyn

I Bergen er avisene endelig begynt å snakke om gull i serien. Som kjent har ikke den medaljen landet der siden 1963, og et sikkert tegn for Brann-kollaps har tidligere vært gullsnakket i de lokale mediene. Selv om det ennå ikke har tatt helt av.

SÆTERNES SCORER MÅL: Bengt Sæternes har slitt tungt, men scoret begge Branns mål mot Lyn i går. Det første på en av Lyns cornere, hevder Stefan Gislason. Foto: SCANPIX
SÆTERNES SCORER MÅL: Bengt Sæternes har slitt tungt, men scoret begge Branns mål mot Lyn i går. Det første på en av Lyns cornere, hevder Stefan Gislason. Foto: SCANPIX Vis mer

Bergensavisen bekymrer seg over at superspissen Robbie Winters sier til skotske aviser at han vil bort fra Bergen, mens han overfor BA bare vil snakke om gull.

Bergens Tidende har, muligens i mangel av lokale stemmer, tatt en prat med eks-Brann-stopper Ragnvald Soma for å få bekreftet det hele Bergen tenker i dag: - Soma tror på Brann-gull.

I Lyn derimot, er det ingen som snakker om gull i dag. Derimot siterer Aftenposten den islandske juvelen Stefan Gislason på at fotball ikke alltid er enkelt å forstå:

- Det første målet deres kom til og med på en av våre mange cornere, sier han.

Det er i så fall godt gjort, mener vi.

Start - Stabæk

Start er ennå med i medaljekampen, mener både Start-gutta og Fædrelandsvennen. Etter den første seieren på hjemmebane så langt i år, råder nok en gang optimismen i sølvlandsbyen.

- Nå kommer sommeren til Sørlandet, og da skal vi virkelig bite fra oss, sier Marius Johnsen til nevnte publikasjon.

- De scoret på vår corner

Stabæk derimot, måtte betale for den dårlige dagen med null poeng og en tidlig debut for midtbanesjefen Jesper Jansson. - Burde ikke spilt, konkluderer både Jansson selv og Budstikka med, og legger til at kampen i Kristiansand var årsverste av bortelaget.

VIF - Molde

Etter en etterlengtet 2-0-seier mot Molde på landslagsarenaen, håper tomålsscorer Freddy dos Santos at Vålerengas spisser scorer snart de også. Freddy spilte som kjent spiss før han ble flyttet ned på midten mot Molde, og scoret ikke all verdens av mål der han heller.

Det får Vålerenga-trener inn på en oppsiktsvekkende tankerekke i Aftenposten:

- Kanskje jeg skal flytte spissene ned på midtbanen også?

Romasdals Budstikke konstaterer på sin side at Molde var fullt på høyde med Vålerenga i går, og at Arild Stavrums fremtidige poenghøst ser mørk ut ettersom både Rob Friend og Madiou Konate må sone for gule kort mot HamKam i neste runde.

Viking - Odd

Viking-trener Tom Prahl har ikke akkurat strødd om seg med smil så langt i sesongen. Etter gårsdagens sterke hjemmeseier mot Odd var han imidlertid veldig fornøyd. Etter først å ha vært veldig misfornøyd i pausen. Men om andreomgangen var årsbeste vil ikke trener Prahl si noe om.

- Det er helt umulig for meg å vurdere. Det er nok lettere for dere å si noe om, sier han til Stavanger Aftenblad.

I Telemark er de mer voldelig anlagt etter gårsdagens sviende tap på Viking stadion.

- Nå skal vi banke skiten ut av Fredrikstad, sier Per Nilsson til Telemarksavisa. I samme avis fastslår Torjus Hansén at Odd var spillemessig overlegne, og at Viking således tok tre svært ufortjente poeng.

LSK - Sandefjord

I stasjonsbyen på Romerike siterer lokalavisa Romerikes Blad trener Røsler på at han ikke husket noen som var gode fra sitt eget lag. Men Røsler vil heller ikke fortelle hvem han syns var dårlige, og der har heldigvis Romerikes Blad hjulpet ham. Som alle andre gode aviser har de selvfølgelig sin egen spillerbørs der Espen Søgård og Trond Olsen kommer dårligst ut.

I Sandefjord er stemningen en helt annen. Med tittelen «Ja, vi eLSKer SF» forteller Sandefjords Blad at målscorer Erik Mjelde ble så glad etter målet at alle tanker forsvant fra hodet hans.

Lagkapteinen derimot, var litt skuffet etter at han slo gamleklubben: - Jeg trodde dette var større, sier han, og setter et verdig punktum for lokalrunden også.

<B>MATCHVINNER:</B> Start er høyt oppe etter at Bjarte Lunde Aarsheim scoret kampens eneste mål mot Stabæk. Marius Johnsen tror omsider makrellfotballen er på vei.
<B>UTROLIGE HAM-KAM:</B> Ham-Kam hadde ikke vunnet på Lerkendal siden 1997, før de vant 3-0 i går. Ikke rart lokalavisa skrev med tårer i øynene.
<B>HEVNLYSTNE:</B> Tommy Svindal Larsen fikk ublid behandling av Viking i går, og siddisene vant 1-0. Neste kamp lover Odd\'rane å banke skiten av Fredrikstad.
<B>FREDDY-SHOW:</B> Etter Freddy dos Santos to mål mot Molde leker Kjetil Rekdal med tanken om å flytte spissene ned på midtbanen.
<B>SJOKKSEIER</B> Ja, vi eLSKer SF, er den kreative tittelen i Sandefjords Blad i dag. Slike ordspill må være lov på en dag da Lillestrøm ble revet ned fra tronen.