De seks gylne minuttene som reddet Northug og Hattestad

Arild Monsens stoppeklokke gjorde susen.

JUBLET: Petter Northug og Ola Vigen Hattestad klarte det de bare nesten klarte i OL-sprinten i Vancouver. Årsaken kan ha vært seks ekstra minutters hvile. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
JUBLET: Petter Northug og Ola Vigen Hattestad klarte det de bare nesten klarte i OL-sprinten i Vancouver. Årsaken kan ha vært seks ekstra minutters hvile. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges herresprintere hadde all statistikk imot seg da de havnet i den andre semifinalen i gårsdagens VM-sprint.

Situasjonen minnet veldig om da Petter Northug og Ola Vigen Hattestad havnet i den andre semifinalen i OL-sprinten i Vancouver i 2010.

Da gikk det galt.

Selv om det skal være 20 minutter mellom starten på den andre semifinalen og starten på finalen, fikk den norske favorittduoen kun 14 minutters hvile.

Det endte i norsk skuffelse med 3. og 4. plass.

I går havnet de i akkurat den samme situasjonen. Men sprinttrener Arild Monsen tok ansvar, overvåket juryen og gjorde sitt for at lovverket skulle bli håndhevet denne gang.

- Vi hadde stoppeklokke på, og vi forlangte at det skulle være 20 minutter mellom andre semifinale og finale. Vi hadde kontakt med et jurymedlem hele tiden, forteller Monsen til Dagbladet dagen derpå.

Passet på Dermed skjedde det som ikke skjedde i 2010.

Dermed fikk Northug og Hattestad så mye hvile som de hadde rett på.

Og dermed gikk de denne gang inn til 1. og 3. plass i stedet for 3. og 4. plass, slik de gjorde i 2010.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.