BEHOLDER DEN GRØNNE TRØYA: Men Thor Hushovd hadde lite å stille opp med i spurtene mot Alessandro Petacchi og Mark Cavendish. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
BEHOLDER DEN GRØNNE TRØYA: Men Thor Hushovd hadde lite å stille opp med i spurtene mot Alessandro Petacchi og Mark Cavendish. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- De sier de ikke går for trøya, men spurter som villmenn

- De er dumme. Eller feige, flirer Hushovd etter to spurttap.

||| (Dagbladet): Thor Hushovd beholdt den grønne trøya, men tapte terreng til sin nærmeste konkurrent om den grønne poengtrøya på dagens 10. etappe av Tour de France.

Grimstad-oksen spurtet for verdifulle poeng to ganger, den første etter 19,5 kilometer, og den andre ved målgang etter at åtte ryttere allerede hadde fullført etappen.

Det endte med nederlag begge gangene.

Mangler et gir
Alessandro Petacchi ble for rask på den første og sikret seg seks poeng mot Thors fire.

- Lampre kjørte fullt opptrekk, og jeg greide bare aldri å komme forbi Petacchi, forklarer han til NTB.

På den siste forsøkte nordmannen igjen å ta hjulet til Petacchi, men i en ren spurt virker han ikke kapabel til å ta opp kampen med de beste.
- Det er blitt langt tettere enn jeg hadde håpet. Men nå er det blitt som det er, og jeg henger med i kampen. Jeg synes jeg kjører et bra Tour de France uten å ha den samme spruten i beina som tidligere. Det spørs om vi kan trylle fram det igjen med det første, sier HUshovd.

Igjen ble han slått av Petacchi, men aller raskest var Mark Cavendish, som tok hjulet til Hushovd på oppløpet.

- De sier alle mann at de ikke går for den grønne trøya, men de spurter underveis og er helt ville i mål, sier Hushovd til TV 2.

- Er de taktiske?

- Eller dumme. Eller feige, svarer han og koster på seg en liten latter.

Vårt håp endte dagen på 11. plass, innkasserte 10 poeng i trøyekampen og 14 totalt for etappen.

Petacchi hentet tre poeng mer, og reduserte dermed avstanden i poengsammendraget til bare sju poeng.

VANT MED ET NØDSKRIK: Radioshack fikk sin første seier i Touren takket være Sergio Paulinho, som var 20-30 centimeter foran Vasil Kiryienka over målstreken. Foto:  AFP PHOTO / NATHALIE MAGNIEZ
VANT MED ET NØDSKRIK: Radioshack fikk sin første seier i Touren takket være Sergio Paulinho, som var 20-30 centimeter foran Vasil Kiryienka over målstreken. Foto: AFP PHOTO / NATHALIE MAGNIEZ Vis mer

Edvald Boasson Hagen forsøkte å komme seg med i et brudd i starten av etappen, men respekten for 23-åringen er blitt såpass stor i feltet at flere lag sørget for at han ikke lyktes.

Endelig for Lance & co
Størst grunn til å feire i kveld har uansett Radioshack.

Laget til Lance Armstrong har levert en Tour de France-prestasjon under pari så langt, men i dag fikk de en etterlengtet opptur.

Sergio Paulinho kom seg med i det avgjørende bruddet som gikk etter drøye tre mil, og sammen med Vasil Kiryienka stakk han fra de fire andre utbryterne etter den siste innlagte spurten. De to gjorde opp om etappeseieren seg imellom, og det ble dramatisk nok:

100 meter fra mål så Paulinho ut til å ha avgjort det hele til sin fordel, men Kiryienka nektet å gi opp og kom voldsomt på de siste meterne. Hadde oppløpet vært to meter lenger ville han nådd fram, men Paulinho fikk hjulet sitt rundt 30 centimeter foran.