GULL MED KNAPPEST MULIG MARGIN: Emil Hegle Svendsen tok gullmedaljen på jaktstarten i ettermiddag, etter å ha slått Martin Fourcade med 2,4 cm i spurten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
GULL MED KNAPPEST MULIG MARGIN: Emil Hegle Svendsen tok gullmedaljen på jaktstarten i ettermiddag, etter å ha slått Martin Fourcade med 2,4 cm i spurten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

- De siste fem meterne tenkte jeg at jeg burde ha tøyd litt mer

Likevel klarte Emil å strekke fram foten.

Følg Tora Berger og Co i jentenes jaktstart her fra 16.15!

NOVE MESTO (Dagbladet): Det ble en helt utrolig avslutning på jaktstarten i dag, da Emil Hegle Svendsen kastet seg foran erkerival Martin Fourcade på målstreken.

Etter noen svært forvirrende minutter ble det bekreftet at nordmannen var vinneren, etter at en enstemmig jury mente trønderen var foran i mål.

Men differansen mellom Emil og Fourcade var bare på 2,4 cm (!).

- Jævlig stiv
Overfor Dagbladet forklarer Emil at han var bekymret for at han ikke skulle klare å strekke fram foten nok da mållinja nærmet seg.

2,4 CENTIMETER: Her er det offisielle bildet (t.v) fra juryen som viser at Hegle Svendsen var først. Hovedbildet er skjermdump fra NRK
2,4 CENTIMETER: Her er det offisielle bildet (t.v) fra juryen som viser at Hegle Svendsen var først. Hovedbildet er skjermdump fra NRK Vis mer

- Jeg er egentlig jævlig stiv, så jeg tenkte på det de siste fem meterne. Da tenkte jeg at jeg burde ha tøyd litt mer.

- Du rakk å tenke det?

- Ja, jeg tenkte faktisk på det. Heldigvis klarte jeg å strekke fram foten nok, sier trippelvinneren og gliser.

27-åringen innrømmer imidlertid at det var en god porsjon flaks med for å avgjøre gullkampen i dag.

IKKE SIKKER: Selv om Emil Hegle Svendsen jublet da han gikk i mål, var han ikke sikker på seieren. Foto: AP Photo/CTK, Roman Vondrous/NTB scanpix
IKKE SIKKER: Selv om Emil Hegle Svendsen jublet da han gikk i mål, var han ikke sikker på seieren. Foto: AP Photo/CTK, Roman Vondrous/NTB scanpix Vis mer

- Dette er en drøm som oppfylles. Det er veldig spesielt. Jeg er veldig takknemlig, og i dag føler jeg meg veldig heldig, sier han på den internasjonale pressekonferansen.

Trodde han hadde tapt
Svendsen innrømmer samtidig også at han egentlig trodde gullmedaljen var tapt da Fourcade rykket i den siste bakken.

- Jeg trodde det var over for min del etter den siste bakken, men etter svingen og den siste utforkjøringen, var jeg plutselig innen rekkevidde, og jeg hadde krefter igjen. Da jeg kom inn bak Fourcade, kunne jeg gå ut ved siden av med litt mer fart, og det var det som avgjorde i dag, sier Svendsen.

Nordmannen hadde 15 treff av 15 mulige før den aller siste skytingen, men fikk en bom på det tredje skuddet. Svendsen gikk likevel ut i en knapp ledelse foran russeren Malysjko.

Martin Fourcade så ut til å være akterutseilt, men dro med seg nok en russer, Anton Sjipulin opp til Emil og Fourcade.

Rykket
I den siste bakken rykket franskmannen, men Hegle Svendsen satt klistret i ryggen til franskmannen.

SLAGEN MANN: Martin Fourcade tapte på målstreken. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI / NTB scanpix
SLAGEN MANN: Martin Fourcade tapte på målstreken. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI / NTB scanpix Vis mer

På oppløpet kom de to kamphanene side om side, og Emil Hegle Svendsen kastet foten akkurat foran Fourcade som skled i mål.

- Det er bare en drøm hele greia. Jeg trodde bare at det var oss to det stod mellom. Plutselig var de bare der. Jeg trodde det var over da han (Fourcade) hadde fem meter opp bakken, men jeg klarte det denne gangen også, det er helt sykt, sier Svendsen.

Jublet Emil Hegle Svendsen jublet da han seilet over mållinja, til tross for at han ikke var sikker på seier.

- Jeg var ikke helt sikker, men tenkte jeg måtte juble likevel, sier en lattermild Svendsen.

Skuffende for Bjørndalen
- Det er den mest episke avslutningen noensinne, sa kommentator Andreas Stabrun Smith via NRK.

Ole Einar Bjørndalen gikk hardt ut i starten for å begrense forspranget til de to i front, men to bom på første skyting ødela for 39-åringen.

«King of biathlon» endte til slutt på 10. plass.