- De siste hundre var det syre til over ørene

Boasson Hagen ga alt for tredjeplass på første etappe.

LITT FOR TØFT: Edvald Boasson Hagen måtte bruke så mye krefter på å ta inn Fabian Cancellara og vinner Peter Sagan i den siste bakken, at han ikke hadde noe særlig igjen å spurte med. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
LITT FOR TØFT: Edvald Boasson Hagen måtte bruke så mye krefter på å ta inn Fabian Cancellara og vinner Peter Sagan i den siste bakken, at han ikke hadde noe særlig igjen å spurte med. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen kjempet som en løve den siste kilometeren på dagens førsteetappe av Tour de France, og ble til slutt nummer tre etter en dramatisk avslutning.

Nordmannen måtte gi alt han hadde for å klare å henge på Fabian Cancellara og Peter Sagan opp den siste stigningen, og da de tre skulle spurte om seieren hadde ikke Edvald mer å gi.

Forhåndsfavoritt Peter Sagan vant etappen, foran Cancellara og vår norske Sky-mann. Fabian Cancellara beholder dermed den gule  ledertrøya.

- Jeg skulle gjerne hatt en bedre spurt, men jeg måtte bruke mye krefter for å ta inn de to foran, og da ble det for tungt. De siste hundre var det syre til oppover ørene, det var hardt å ta dem igjen, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2.

- Sagan har vist tidligere at han var sterk, og viser det igjen, så det er ingen overraskelse at han vinner, sier nordmannen.

Han lå an til å overta den hvite ungdomstrøya, men hovedfeltet kom seg inn på samme tid som tettrioen, og satte med det en stopper for det.

Et brudd på seks mann kom seg unna allerede ved første mulighet på dagens etappe, men selv om avstanden ned til hovedfeltet på et tidspunkt var oppe i underkant av fem minutter, var det aldri særlig tvil om at de ville bli hentet inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer