IKKE BESTEVENNER:  Juan Mata følte han måtte videre i karrieren. Det spørs om ikke Jose Mourinho må ta på seg noe av skylden. Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB Scanpix
IKKE BESTEVENNER: Juan Mata følte han måtte videre i karrieren. Det spørs om ikke Jose Mourinho må ta på seg noe av skylden. Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB ScanpixVis mer

- De siste seks månedene har vært veldig tøffe

Mata ville egentlig bli i Chelsea.

(Dagbladet): Juan Mata har tatt veien mellom de rivaliserende klubben Chelsea og Manchester United.

I dag skrev spanjolen et avskjedsbrev til Chelsea-fansen.

Der innrømmer Mata at han så for seg en lang karriere i London.

- Før denne sesongen hadde jeg planlagt å bli i klubben i lang tid. Så lenge klubben ville ha meg, var jeg klar for å vinne trofeer for Chelsea, skriver Mata i brevet, som er gjengitt i blant annet Daily Mail.

Uønsket Onde tunger har lenge skrevet at forholdet mellom Mata og manager Jose Mourinho var alt annet enn rosenrødt.

Og selv om Mata ikke gir gamlesjefen skylda for overgangen, legger han ikke skjul på at forholdet til klubben brast da portugiseren tok over Chelsea.

-  De siste seks månedene har vært veldig tøffe. Jeg har opplevd vanskelige situasjoner privat, innrømmer Mata, i brevet til Chelsea-supporterne.

Mourinho har ikke lagt skjul på at Mata var for treg i det offensive spillet, og at han foretrakk brasilianske Oscar.

Med et VM om seks måneder, så ikke Mata en annen mulighet enn å forlate London-klubben.

Lover flere spiller Hvis Juan Mata blir en umiddelbar hit i Manchester United, får den pressede manageren David Moyes litt arbeidsro.

Men det ser ut til at skotten har flere spillere på vei inn porten på Old Trafford.

- Dette var det første (kjøpet), og det vil komme mange flere etter hvert. Jeg ønsker at Juans kvalitet skal være starten på det hele, sa Moyes til Uniteds TV-kanal søndag.