MÅTTE KLE AV SEG: Morgan Andersen nekter flere avhør med politiet etter at han hevder han måtte strippe på cella. Foto: Scanpix
MÅTTE KLE AV SEG: Morgan Andersen nekter flere avhør med politiet etter at han hevder han måtte strippe på cella. Foto: ScanpixVis mer

- De sjekket om jeg hadde noe i endetarmen og filmet da jeg tok av klærne

Morgan Andersen sjokkert over behandlingen fra politiet. Nå nekter han flere avhør.

(Dagbladet): Morgan Andersen (45) nekter flere avhør med politiet etter at han måtte kle seg naken på cella.
 
Tirsdag ble tidligere sportssjef i Fredrikstad, Morgan Andersen, pågrepet av politiet. Andersen er én av fire personer som er siktet i skattesaken. Politiet mener man med skjellig grunn kan mistenke klubben og selskapets ledelse for straffbar medvirkning til skatteunndragelse av til dels vesentlige beløp som er tilkommet tidligere Fredrikstad-spiller Raio Piiroja.

Etter at Andersen ble pågrepet, ble han sendt videre for avhør. Her mener Andersen at han ble utsatt for et overgrep.

- Naken ned i knebøy
- Jeg måtte først overlevere alle eiendelene mine ved skranke. Deretter ble jeg tatt med til cella, hvor jeg ble nødt til å ta av meg klærne mens jeg ble filmet. I tillegg ba fengselsvakta meg om å gå naken ned i knebøy, hvorpå han sjekket om jeg hadde noe i endetarmen, hevder Andersen.

Ifølge Andersen var han på cella i seks timer, i tillegg til avhøret som varte rundt to timer.

- Det politiet gjorde er et overgrep, fastslår Andersen.

Da Dagbladet kontaktet politiadvokat Kåre Solvoll om påstandene fra Morgan Andersen i går kveld, hadde han ikke grunnlag for å bekrefte eller avkrefte politiets framgangsmåte i forbindelse med pågripelsen.

- Høres merkelig ut
Tidligere leder av voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen, synes det Morgan Andersen forteller, høres merkelig ut.

- Jeg må si jeg synes det høres merkelig ut dersom det ble foretatt en undersøkelse som beskrevet i en slik sak. For å gå så drastisk til verks skulle man vært usikker på om det var våpen, mener han. Behandlingen må stå i forhold til det straffbare forholdet, sier Abrahamsen og utdyper.

Nekter flere avhør
- Når man går inn i en celle, har man mulighet til å undersøke folk av sikkerhetsmessige grunner. Man har adgang til å strippe dem for alle klær og også å kikke opp i endetarmsåpningen. Jeg vet ikke hva som har skjedd i dette tilfelle og hvilken praksis de har i det distriktet, men det høres merkelig ut at en slik behandling ble gjennomført i dette tilfellet. Det er ikke mulig for meg å si om det er gjort noe galt i denne saken, jeg vil gjerne høre politiets egen versjon.

Nå nekter Morgan Andresen å stille til flere avhør.

- Politiet og Skatt-Øst lekker alt til media. Men jeg har samarbeidet med dem og vil fortsette med det hvis de ønsker det. I en eventuell rettssak vil jeg stille som tiltalt eller vitne.

PS! Morgan Andersen sier fredag formiddag at han har anmeldt politiet.

- Måten politiet behandlet meg på, mener jeg er et maktovergrep, og jeg har satt en advokat på saken, sier Andersen til VG Nett.