De skal få VM til Holmenkollen

Liv Grete og Ole Einar er ambassadører.

AMBASSADØRER: Liv Grete Poiree og Ole Einar Bjørndalen skal jobbe for å få VM til Holmenkollen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
AMBASSADØRER: Liv Grete Poiree og Ole Einar Bjørndalen skal jobbe for å få VM til Holmenkollen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Norges Skiskytterforbund har siktet seg inn på to mesterskap, og håper å treffe blink ett av årene.

- Vi har satt i gang et prosjekt om VM i 2016 eller 2017. Grunnen til at vi søker begge årene er at IBU har kongress i 2012, der begge år skal opp til avstemning. Sist VM var i Norge var i 2000. Nå er det vår tid. Nå har vi verdens mest moderne og kompakte arena i Holmenkollen, sier skiskytterpresident Tore Bøygard.

Norge velger å slikke sårene etter nederlaget forrige gang - da VM ble tildelt Finland - ved å satse for fullt igjen.

- Vi ønsker å understreke at vi har et veldig sterkt ønske om å arrangere VM, sier Bøygard.

- Uforglemmelig Med seg på laget har han blant annet Liv Grete Poiree og Ole Einar Bjørndalen, som skal være ambassadører.

- Etter OL i Nagano fikk vi vite om mesterskapet på hjemmebane i 2000, det var en kjempemotivasjon og viktig for rekrutteringen. Jeg har gått på mange kjempeflotte stadioner i min karriere, men Holmenkollen er i en særklasse med verdens beste publikum, sier Poiree.

Hun fikk fullklaff i Kollen og gikk inn til to VM-gull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer