De skal få VM til Holmenkollen

Liv Grete og Ole Einar er ambassadører.

AMBASSADØRER: Liv Grete Poiree og Ole Einar Bjørndalen skal jobbe for å få VM til Holmenkollen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
AMBASSADØRER: Liv Grete Poiree og Ole Einar Bjørndalen skal jobbe for å få VM til Holmenkollen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIXVis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Norges Skiskytterforbund har siktet seg inn på to mesterskap, og håper å treffe blink ett av årene.

- Vi har satt i gang et prosjekt om VM i 2016 eller 2017. Grunnen til at vi søker begge årene er at IBU har kongress i 2012, der begge år skal opp til avstemning. Sist VM var i Norge var i 2000. Nå er det vår tid. Nå har vi verdens mest moderne og kompakte arena i Holmenkollen, sier skiskytterpresident Tore Bøygard.

Norge velger å slikke sårene etter nederlaget forrige gang - da VM ble tildelt Finland - ved å satse for fullt igjen.

- Vi ønsker å understreke at vi har et veldig sterkt ønske om å arrangere VM, sier Bøygard.

- Uforglemmelig Med seg på laget har han blant annet Liv Grete Poiree og Ole Einar Bjørndalen, som skal være ambassadører.

- Etter OL i Nagano fikk vi vite om mesterskapet på hjemmebane i 2000, det var en kjempemotivasjon og viktig for rekrutteringen. Jeg har gått på mange kjempeflotte stadioner i min karriere, men Holmenkollen er i en særklasse med verdens beste publikum, sier Poiree.

Hun fikk fullklaff i Kollen og gikk inn til to VM-gull.

- VM var uforglemmelig - ikke bare fordi jeg fikk to gull - men også på grunn av opplevelsen av publikum som løftet meg fram. Holmenkollen har alle forutsetninger for et perfekt VM - anlegg og publikum, sier den pensjonerte skiskytteren.

- En vanvittig arena Bjørndalen har sagt han vil gi seg etter OL i 2014, og vil dermed ikke få med seg mesterskapet i Oslo. Men han har gode minner fra forrige mesterskap i den norske hovedstaden.

Selv om det ikke var noen sportslig suksess for ham.

- Liv Grete hadde suksess, og jeg deltok. Vi er veldig glad for at de har bygd en så vanvittig arena i Oslo. Den er kompakt og det beste anlegget i verden for oss utøvere. Det er korte avstander og veldig bra løypenett. Andre utøvere sier også at vi har et publikum i Kollen som er ekstremt rettferdig, sier Bjørndalen.