SPENT PÅ PEDERSENS NYE KLUBB: Nederland-proff Christian Grindheim forbereder Marcus Pedersen på at han vil være mye mer feilvendt i Vitesse enn han er vant med fra Norge. Men han tror 20-åringen har ferdighetene til å lykkes. Foto: Erlend Aas / Scanpix
SPENT PÅ PEDERSENS NYE KLUBB: Nederland-proff Christian Grindheim forbereder Marcus Pedersen på at han vil være mye mer feilvendt i Vitesse enn han er vant med fra Norge. Men han tror 20-åringen har ferdighetene til å lykkes. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- De skal satse noe grusomt

Grindheim tror Marcus Pedersen må endre stil i Nederland.

||| REYKJAVIK (Dagbladet): Marcus Pedersen bet negler foran telefonen sin i går, og like før overgangsvinduet stengte kom beskjeden han håpet på.

For 12 millioner kroner går han fra Strømsgodset til Vitesse Arnhem i nederlandsk Æresdivisjon.

I Norge har mye av Pedersens suksess kommet gjennom enorm fightervilje og kompromissløs væremåte i boksen.

Heerenveen-proff Christian Grindheim tror 20-åringen må belage seg på en mer omstendelig stil i Nederland.

- Han er veldig direkte, og nå må han få tid på seg til å komme inn i systemet. Som spiss i Nederland vil han ha mye mer ballkontakt, og være mye mer feilvendt enn det han er vant med fra Norge. Men jeg tror absolutt Vitesse er en bra stasjon for ham, sier Grindheim til Dagbladet.

Venn av Abramovitsj
Etter seier i åpningskampen har Vitesse tapt sine tre neste kamper, som gjør at de for øyeblikket ligger under nedrykksstreken. Tradisjonelt har klubben holdt til på nedre halvdel av tabellen, men kanskje blir 2010/2011-sesongen et vendepunkt:

Nylig ble Vitesse den første nederlandske klubben til å falle i hendene på utenlandske eiere: Merab Jordania fra Georgia - som er en god venn av Chelsea-eier Roman Abramovitsj - har overtatt kontrollen over Vitesse.

Han har lovet at Marcus Pedersens nye klubb skal bli nederlandske mestere i løpet av de tre neste årene.

- De sier de skal satse grusomt. Så vi får se, sier Grindheim og smiler.

- Blir et oppspillspunkt
- Er Pedersen en annerledes spisstype enn det som er vanlig i Nederland?

- De fleste har en ganske sterk spiss, og to kjappe vinger. Spissen skal vanligvis være inne foran mål og stange, og vingene drible. Det kan egentlig passe Marcus, han er jo god på innlegg fra kant. Men Vitesse spiller vel for det meste 4-4-2. De har en svensk spiss som heter Lasse Nilsson. Han er en rask bakromsspiss, så Marcus blir vel mer et oppspillspunkt, spår Grindheim.

Pedersen selv gleder seg stort til å smake på profflivet utenlands.

- Det blir morsomt. Jeg valgte Nederland fordi de er kjent for å være flinke på utvikling. I tillegg spilles det en offensiv fotball, sier spissen til Dagbladet.

KOMMER TIL NYRIK KLUBB: Kanskje kan Vitesse bli Nederlands svar på Manchester City eller Chelsea - Marcus Pedersens nye klubb har nettopp fått ny eier som er god venn av Chelsea-eier Roman Abramovitsj.  Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KOMMER TIL NYRIK KLUBB: Kanskje kan Vitesse bli Nederlands svar på Manchester City eller Chelsea - Marcus Pedersens nye klubb har nettopp fått ny eier som er god venn av Chelsea-eier Roman Abramovitsj. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer