De skal stoppe Ivers

Midtstopperne Atle Roar Håland og Bård Borgersen er landets sikreste duo.

KRISTIANSAND (Dagbladet): De to Start-spillerne ligger inne på Topp 5-lista på Dagbladet-børsen. Borgersen er nr. 3 med 5,6 poeng (1-10) i snitt på 16 kamper. Mens Håland er belønnet med et snitt på 5,6 på 20 kamper.

-  Det er jo bra. Det viser at Dagbladet vet hva de skriver om, humrer Bård Borgersen.

Gal

Sammen med kaptein Atle Roar Håland er visekaptein Borgersen klar for søndagens seriefinale, mot Vålerenga. Begge to er naturligvis innforstått med betydningen av kampen. Og er derfor glad for at den spilles hjemme på Kristiansand Stadion.

-  Vi er uansett helt nødt til å holde tunge rett i munnen, ellers kan vi lett miste hodet, sier Borgersen.

Under gårsdagens trening ble det til stadighet terpet på trefninger i forhold til navngitte VIF-spillere.

-  Da er jeg glad jeg har Bård ved siden av meg. Han er litt gal, sier Håland, som legger til at Borgersen også er sterk og klok.

-  Godt du nøyde med å si «litt» gal, smiler Borgersen.

b> STOPPERKONGENE:  Atle Roar Håland (t.v.) er glad for at han har Bård Borgersen ved siden av seg i Starts midtforsvar. -  Han er litt gal, sier Håland. Foto: Fred Arthur Asdal
b> STOPPERKONGENE: Atle Roar Håland (t.v.) er glad for at han har Bård Borgersen ved siden av seg i Starts midtforsvar. - Han er litt gal, sier Håland. Foto: Fred Arthur Asdal Vis mer

Ikke på topp

-  Klart det er motiverende å spille mot spillere med bra navn, sier Borgersen og tenker især på Steffen Iversen og Tore André Flo. Han synes de har gjort en god figur i Tippeligaen så langt.

-  De er utrolig flinke til alltid å ville være i angrep, samtidig som de aldri selger seg bak, sier Håland.

-  Det er mange dueller, høyt tempo og trøkk hele veien. Det er gøy å se på, sier Borgersen.

De to stopperne var imidlertid ikke imponert over onsdagens kamp mot Lillestrøm. Og er glad de ikke har det samme kampprogrammet som Vålerenga bak seg.

-  Det virket ikke som de var helt på topp, nei, sier Håland.

-  Men det skal kanskje ikke vi snakke for høyt om, etter Brann-kampen, skyter Borgersen inn.

Troløs

Start-trener Tom Nordlie er mindre villig til å snakke om søndagens kamp. I går var Erik Solér igjen på plass på treningsfeltet for å snakke om mestringspsykologi, arbeidsoppgaver og fokus.

-  Fokuser på noe dere kan gjøre noe med, ropte Nordlie da spillerne kommenterte dømmingen hans i går.

Kampen i Bergen er slett ikke glemt, og Nordlie er dessuten smertelig klar over at Start har vunnet bare én av de siste 10 kampene mot Vålerenga. De øvrige ni har endt i tap. Misforholdet skal imidlertid ikke gå utover nattesøvnen til Nordlie.

-  Jeg tror verken på Gud eller statistikk, sier han.