BEDRE: Statistikken viser at Alexis Sanchez er bedre enn Angel Di Maria. Foto: NTB Scanpix
BEDRE: Statistikken viser at Alexis Sanchez er bedre enn Angel Di Maria. Foto: NTB ScanpixVis mer

De skulle frelse hver sin klubb. Men i kveld betyr denne statistikken ingenting

- Det er pussig at man kan gå fra å være så god til så dårlig, sier fotballkommentator Øyvind Alsaker.

(Dagbladet): Storklubbene Manchester United og Arsenal tørster begge etter et trofé denne sesongen.

Den tørsten kan bli uutholdelig for enten Louis van Gaal eller Arséne Wenger i kveld. Taperen kan endatil risikere å miste jobben, mener Paul Merson.

Avgjørelsen om hvem som vinner kveldens kamp, og som dermed får sjansen til å vinne et trofé og således øke sjansene for å beholde jobben, kan fort bli konsentrert til en superduell mellom to prestisjekjøp.

Før sesongen gjorde nederlenderen og franskmannen hver sin søramerikanske storsignering, som de hentet fra henholdsvis Real Madrid og Barcelona.

Argentineren Angel Di Maria kostet Manchester United hele 60 millioner britiske bund, mens chilenske Alexis Sanchez kostet Arsenal omtrent halvparten.

Begge var regnet som to av verdens aller beste fotballspillere, og med deres dribleferdigheter og x-faktor skulle de tilføre sine nye klubber noe helt spesielt.

- Det var to signeringer av verdensklasse som ga enorme forventninger. Sanchez har levert som optimistene drømte om. Han har vært veldig bra. Di Maria åpnet like bra, men har hatt en veldig nedadgående kurve, sier fotballkommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Tallenes klare tale Mens rekorddyre Di Maria åpnet best av de to, har halvparten så billige Sanchez vist seg som et mye bedre kjøp enn argentineren.

SPENT: TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker gleder seg til kveldens gigantduell.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SPENT: TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker gleder seg til kveldens gigantduell. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Jeg var litt i tvil om Marouane Fellaini og Juan Mata ville være gode signeringer, men med Di Maria var jeg aldri i tvil. Jeg var overbevist at han ville forsvare den ville prislappen. Han var tross alt Real Madrids beste spiller i Champions League, sier Manchester United-legende Gary Neville til The Telegraph.

- Da Di Maria driblet seg fri på kanten mot Leicester i september og chippet elegant over Kasper Schmeichel, tenkte jeg at dette ville bli starten på noe virkelig stort. Nå ser han bare misfornøyd ut. Det virker som han ikke trives i Manchester.

Sanchez står så langt i Premier League med 13 mål og sju assist.

Di Maria har notert seg for tre mål og åtte assist på fem færre kamper enn Arsenal-profilen.

- Det er pussig Derfor er det bred konsensus om at Sanchez har vært betydelig bedre enn Di Maria, til tross for lavere prislapp.

- Det er pussig at Di Maria kan gå fra å være så god til så dårlig. Det virker som han har problemer, at han sliter med trivselen. Di Maria har forsvunnet mye mer enn det Mezut Özil gjorde på samme tid i fjor, sier Alsaker.

- Det er vanskelig å si hvorfor. Di Maria har blitt flyttet rundt i ulike posisjoner. Det virker som han sliter med trivselen. Ville han egentlig til United? lurer TV 2-kommentatoren på.

OVERRASKET: Gary Neville hadde aldri trodd at Angel di Maria skulle spille så dårlig. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
OVERRASKET: Gary Neville hadde aldri trodd at Angel di Maria skulle spille så dårlig. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Uansett om Sanchez har vært den førende skikkelsen i superduellen mot Di Maria gjennom hele sesongen, kan det plutselig snu i kveldens kamp.

I så fall kan alt endre seg for både spillerne og klubbene.

- De kan avgjøre kamputfallet. Hvis Di Maria blir matchvinner etter et drømmemål, kan det frigjøre noe positivt. Det kan bli vendepunktet for ham. Det kan være svært positivt for van Gaal, som tross alt har ansvaret for at han skal fungere. Og det kan naturligvis bli veldig positivt for klubben, sier Alsaker.

Manchester United-spissen Robin van Persie får ikke spille kampen mot sine tidligere lagkamerater, grunnet en dårlig ankel. Det samme er tilfellet for Manchester United-midtstopperen Jonny Evans på grunn av spytteepisode med Newcastle-spilleren Papiss Cissé. Arsenal-forsvareren Gabriel Paulista er ute med strekk i låret.

BEDRE: Statistikken viser at Sanchez yter bedre enn Di Maria.
BEDRE: Statistikken viser at Sanchez yter bedre enn Di Maria. Vis mer