De skulle vinne Tippeligaen. I dag ble Brann ydmyket av Hødd i Obos-ligaen

Sendt hjem til Bergen som slakt.

Hødd - Brann 3-0 (1-0)
ULSTEINVIK (Dagbladet): Sist gang Brann var i Ulsteinvik endte det i fullstendig fiasko. Bergenserne tapte NM-semifinalen på Høddvoll i 2012 mot 1. divisjonslaget Hødd.

Nå spiller lagene i samme divisjon, og i kveld hadde Brann muligheten til å ta revansje på Hødds nye hjemmearena i uvanlig godt vestlandsvær.

Det gikk imidlertid ikke. Pål André Hellands erstatter i Hødd, Eirik Ulland Andersen, samt stortalentet Fredrik Aursnes, scoret målene da Hødd banket Brann 3-0.

YDMYKET: Brann ble ydmyket av Hødd i Ulsteinvik. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
YDMYKET: Brann ble ydmyket av Hødd i Ulsteinvik. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror du forstår, Davy, at det er litt tidlig for meg å komme med en altfor god analyse akkurat nå. Det er en skuffelse, sier Rikard Norling til TV 2 etter kampen.

- Vi får ikke til noenting i dag egentlig. Verken taktikken fra min side fra første til siste spark, vi er ikke helt koblet på synes jeg, ikke på den måten vi burde være - og det er noe som faller på meg, sier Brann-treneren.

Møre og Romsdal-mareritt Dermed forsterket de rødtrøyenes Møre og Romsdal-mareritt.

Brann har nemlig kun vunnet én gang i Møre og Romsdal i løpet av de siste åtte årene. Det omfatter altså en rekke oppgjør mot både Molde, AaFK og Hødd.

I TRØBBEL: Motgangen fortsetter for Rikard Norling og co.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
I TRØBBEL: Motgangen fortsetter for Rikard Norling og co. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Mens Hødd er helt med i toppen av Obos-ligaen etter sju poeng på tre kamper, ser det verre ut med Brann og deres fire poeng. Nå er avstanden opp til lillebror Åsane på tabelltopp hele fem poeng.

Det er litt av en kontrast fra det Rikard Norling og Vadim Demidov uttalte før fjorårssesongen. Da var seriegull den uttalte målsetningen. I dag ble de fullstendig ydmyket av Møre og Romsdals tredje beste lag.

Brann i trøbbel Det var vertene som startet best i solskinnet i Ulsteinvik. Både Magnus Myklebust og Eirik Ulland Andersen hadde gode muligheter til å sende Hødd i føringen, men Rikard Norlings elever slapp med skrekken.

Etter en drøy halvtime kom den sedvanlige baksmellen som Brann bruker å få i Møre og Romsdal. Fredrik Aursnes, som scoret som 16-åringen i semifinalen mot Brann i 2012, fant Uland Andersen med en perfekt stikker.

SUVERENE:. Hødds Eirik Ulland Andersen scoret to mål da Hødd valset over Brann.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SUVERENE:. Hødds Eirik Ulland Andersen scoret to mål da Hødd valset over Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Kantspilleren gjorde alt rett alene med Brann-keeper Alexander Horwath og sendte hjemmefansen til himmels.

Ulland Andersen doblet Få minutter ut i 2. omgang kunne og burde innbytter Kristoffer Barmen ha utlignet da han fikk en retur i beina fra Hødd-keeper Alsak Falch. Men Barmen sviktet i avslutningsøyeblikket.

I det påfølgende angrepet gjorde imidlertid Ulland Andersen det Barmen ikke klarte. Kantspilleren, som erstattet Pål André Helland da han dro til Rosenborg, gjorde alt rett alene med keeper og sørget for 2-0 på Høddvoll.

Ydmyket Brann Dermed kunne majoriteten av de 3003 oppmøtte slippe dagens andre jubel løs.

I det 70. minutt ble Brann-marerittet komplett. Aursnes gjorde som i gjennombruddet i 2012 og ydmyket Brann. Med et eventyrlig langskudd fra 22 meter sørget 19-åringen for 3-0 til Hødd over Brann!

Dermed dro Brann hjem til Bergen i skam.