Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De slåss om puljeseieren

Mest mulig fornuft, en sunn porsjon skepsis og en naturlig del optimisme ender i følgende gledesbudskap: Drillos vil være i åttendelsfinalen før møtet med Brasil. Kampen mot verdensmesterne blir et oppgjør om puljeseieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var lett å sitte igjen med et umiddelbart inntrykk av at Drillos var bortimot maksimalt uheldig med VM-trekninga i går kveld.

Først fordi Norge datt ned på seedingsnivå fire _ som den eneste av de ni europeiske nasjonene.

øDeretter fordi Norge endte i gruppe A _ sammen med verdensmester Brasil.

Men det var mange som justerte opp inntrykket ut over kvelden i går. Drillo selv beveget seg fra ille til middels. Dagbladet beveger seg enda høyere på gledesbarometeret enn den tradisjonelt ganske pessimistiske landslagsjefen.

Vi begrunner det slik:

øøMarokko er et lag som passer Drillos utmerket. Til tross for at franskmannen Henri Michel har hatt en viss europeisk innflytelse, så er dette fortsatt et lag i beste nord-afrikanske tradisjon.

Og da snakker vi om det beste for Drillos.

Overskuddslag

Spillerne er naturligvis utmerkede teknisk, men fysisk lette, ikke spesielt løpssterke _ og antakelig viktigst:

De pusler og koser med ballen i midtbaneleddet, og likner et takknemlig bytte for et aggressivt Drillos i 4-5-1-formasjon.

Tendensen til å glemme Michels taktikklære stiger også påfallende proporsjonalt med antall minutter med fysisk tøff motstand.

Marokko er på mange måter et overskuddslag, som kan glitre når de får følelsen av å lykkes. Vedd på at Drillo aldri gir dem sjansen.

Vi møter dem i åpningskampen: Tre poeng.

øøSkottland har ingen hemmeligheter, bare et kjempestort kollektivt hjerte. Omtrent som Drillos. Skottland spiller veldig likt Drillos, og passer oss sånn sett dårlig.

Brytekampen

Men Drillos har de siste åra dyrket fram en del individualister som Skottland alltid har manglet. I et jevnt og tett oppgjør ser vi for oss en Flo, Solskjær, Rudi eller Rekdal som avgjør det som kommer til å bli en real brytekamp. Da snakker vi om den kanskje viktigste egenskapen Drillos manglet for fire år siden: Evnen til å nyansere, helst overraske.

Vi møter dem i vår andre kamp: Tre nye poeng, og åttendelsfinale før Brasil-kampen.
øøVi vet utmerket godt hva Brasil står for. Verdensmester fra 1994, men kanskje enda mer imponerende i de påfølgende årene. Både FIFA-rankingen og fotballeksperter flest over hele verden har samme enstemmige budskap:
Brasil er verdens beste landslag.

Ikke godt nok

Vi møter ikke Brasil før i den tredje kampen _ på sankthansaften. Oppgjøret vil ikke handle om annet enn hvem som vinner gruppe A.
Viktig nok, men viktigst: Drillos er sikret andreplassen allerede.
Hvis Brasil-kampen blir helt avgjørende for Drillos, så betyr det sannsynligvis at Drillos ikke har gjort jobben godt nok inntil da.
Det skyldes i hvert fall ikke trekninga.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!