Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De små får svi for Bosman-dommen

Talentutviklerne i norsk fotball vil tape store penger når Bosman-dommen trer i kraft for fullt, trolig fra 1. november. Da kan kontraktsløse spillere bevege seg fritt også mellom norske klubber. Kompensasjonen fra et nytt spesialfond vil ikke dekke tapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tipper at det blir snakk om rundt 30 prosent av de summene som er vanlige ved overganger i dag, sier administrasjonssjef Thor Grønnerud i Norges Fotballforbund til NTB.

Opprettelsen av fondet er i tråd med anbefalingene fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA). I 1998 blir fondet tilført en kapital på to millioner kroner, men det er regler for hvilke klubber som kan søke og hvilke spillere det er mulig å få kompensasjon for. Søknadene skal behandles av et eget utvalg.

Ikke toppklubber

- Bare klubber fra 2. divisjon og nedover i systemet kan søke, og det er snakk om spillere under 24 år. Det er i tråd med UEFAs definisjon av talenter, sier Grønnerud.

Overgangsfondet er tenkt å bli en fast post på forbundets budsjett. Ifølge Grønnerud vil inntektene fra tv-rettigheter blir hovedkilden.

Forbundsstyret foreslår at Bosman-dommen skal gjelde overganger mellom norske klubber fra 1. november i år. Den vil senest tre i kraft fra 1. januar neste år.

Fotballforbundet ønsker for øvrig å oppdatere overgangsbestemmelsene i sin helhet. Blant annet skal flere overganger behandles av de enkelte fotballkretsene. Saker hvor klubbene ikke blir enige skal fortsatt avgjøres av fotballforbundet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!