- De snakket ikke til meg. De sparket meg ned

Mats Møller Dæhli om å komme til Manchester United.

HARDT: Mats Møller Dæhli forteller at det tok han et halvt år før han trivdes i United. Nordmannen kom til akademiet som 15-åring. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
HARDT: Mats Møller Dæhli forteller at det tok han et halvt år før han trivdes i United. Nordmannen kom til akademiet som 15-åring. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Som 15-åring dro Mats Møller Dæhli fra Stabæk til Manchester United.

I et intervju med VG Helg forteller den nå 19 år gamle spilleren at det ikke bare var fryd og gammen å komme til en av verdens største fotballklubber.

I hard konkurranse mot 24 andre håndplukkede unggutter, lærte Møller Dæhli seg at man må imponere og prestere for å få respekt.

- Dører ble slengt i trynet på meg. De snakket ikke til meg. De sparket med ned. De sentret ikke ballen, forteller Møller Dæhli om mottakelsen i Uniteds akademi.

I boblebadet med Rooney Cardiff-spilleren forteller til VG at det tok et halvt år før han begynte å trives, og har tidligere fortalt Dagbladet at klubben ikke passer for alle.

Men nordmannen gjorde sine ting i klubben riktig, og ble belønnet med proffkontrakt på 17-årsdagen. Bare et par måneder etter ble Møller Dæhli utropt til årets akademispiller - foran øynene på Alex Ferguson og førsteslagstjernene.

Til tross for en rufsete start i United, fikk Møller Dæhli et tettere forhold til spillerne etterhvert - også A-lagsspillerne.

19-åringen forteller at han har sittet i boblebad med Wayne Rooney, men at det ikke var noe rart, siden de akademispillerne omgikk de store stjernene hele tiden.

- Jeg har også vært i svømmebassenget og vektrommet og badstuen sammen med ham. Poenget er at A-lagsspillerne var rundt oss hele tiden. Rooney er en veldig hyggelig og fin fyr. Det er sympatisk at da Cardiff spilte mot United i februar, var han den første som kom bort til meg i spillertunnellen og hilste, forteller Møller Dæhli til VG.

Forholder seg til kontrakten Sommeren 2013 forlot Møller Dæhli United til fordel for Molde og Ole Gunnar Solskjær. Og da Solskjær tok over som manager i walisiske Cardiff i januar, og ikke mange dagene etter ble Møller Dæhli presentert som ny Cardiff-spiller.

Da Solskjær fikk sparken, ble det spådd at også Møller Dæhli vil forsvinne fra klubben om ikke lenge, til tross for at han omtales som det største talentet i Cardiff siden Arsenal-spiller Aaron Ramsey.

- Jeg har kontrakt med dem i ett og et halvt år til, det er det eneste jeg kan forholde meg til, sa Dæhli til Nettavisen i starten av oktober.

Cardiff spiller borte mot Milwall i Championship i dag. Tirsdag måtte Møller Dæhli varme benken under kampen mot Ipswich, mens forrige lørdag kom han innpå i det 70. minutt i seieren mot Nottingham.