- De snakket ikke til meg. De sparket meg ned

Mats Møller Dæhli om å komme til Manchester United.

HARDT: Mats Møller Dæhli forteller at det tok han et halvt år før han trivdes i United. Nordmannen kom til akademiet som 15-åring. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
HARDT: Mats Møller Dæhli forteller at det tok han et halvt år før han trivdes i United. Nordmannen kom til akademiet som 15-åring. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som 15-åring dro Mats Møller Dæhli fra Stabæk til Manchester United.

I et intervju med VG Helg forteller den nå 19 år gamle spilleren at det ikke bare var fryd og gammen å komme til en av verdens største fotballklubber.

I hard konkurranse mot 24 andre håndplukkede unggutter, lærte Møller Dæhli seg at man må imponere og prestere for å få respekt.

- Dører ble slengt i trynet på meg. De snakket ikke til meg. De sparket med ned. De sentret ikke ballen, forteller Møller Dæhli om mottakelsen i Uniteds akademi.

I boblebadet med Rooney Cardiff-spilleren forteller til VG at det tok et halvt år før han begynte å trives, og har tidligere fortalt Dagbladet at klubben ikke passer for alle.

Men nordmannen gjorde sine ting i klubben riktig, og ble belønnet med proffkontrakt på 17-årsdagen. Bare et par måneder etter ble Møller Dæhli utropt til årets akademispiller - foran øynene på Alex Ferguson og førsteslagstjernene.

Til tross for en rufsete start i United, fikk Møller Dæhli et tettere forhold til spillerne etterhvert - også A-lagsspillerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer