SPARKET: André Villas-Boas har lenge vært under press i Tottenham, og fikk i dag sparken. Foto: Ian Macnicol / AFP Photo / NTB Scanpix
SPARKET: André Villas-Boas har lenge vært under press i Tottenham, og fikk i dag sparken. Foto: Ian Macnicol / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

- De snakket om et maktskifte i London, så det er litt morsomt å se Tottenham nå

Arsenal kan le av byrivalen.

(Dagbladet): Tottenham annonserte i dag at André Villas-Boas er ferdig i klubben.

Stortapet mot Liverpool i går ble den siste spikeren i kista, etter at Villas-Boas lenge hadde vært under press i sjefsstolen på White Heart Lane.

- Tiden vil vise om dette er riktig, men jeg synes dette er altfor tidlig. Det er en greie som fansen og media har skapt. Med en gang ting går dårlig, forlanger man managerens hode på et fat, sier Petter Frydenlund, tidligere nestleder i Tottenhams venner, til Dagbladet.

- Holder ikke å kjøpe Tottenhams erkerivaler, Arsenal, har hatt en mildt sagt bedre sesong enn Spurs. The Gunners topper tabellen, åtte poeng foan Tottenham.

- Ja, jeg så at Tottenham har sparket han. Ja ja, ting skjer fort, sier Bjørn Furuheim, leder i supporterforeningen Arsenal Norway, til Dagbladet.

- Jeg satt og så på TV på Deadline Day i år. Da snakket de om et maktskifte i London og om hvor farlige Tottenham kom til å bli, så det er litt morsomt å se Tottenham nå, sier Furuheim.  

- Det viser jo bare at det ikke holder å kjøpe, du oppnår ikke suksess bare ved å hente masse spillere som har et kjent navn.

Ferdig med Manchester Arsenal gikk i likhet med Tottenham på et stygt tap i helga, da Manchester City ble altfor sterke på Etihad Stadium og vant 6-3.

- Det er jo et tennisresultat. Det skal ikke skje, å slippe inn seks mål er aldri akseptabelt. Men av og til må du bare si at du møtte et bedre lag, sier Furuheim.

Han mener likevel Arsenal kan ta med seg noe positivt inn i resten av sesongen.

SPIKEREN I KISTA: Liverpool ydmyket Tottenham med 5-0 på White Heart Lane. Foto: Ian Kington / AFP Photo / NTB Scanpix
SPIKEREN I KISTA: Liverpool ydmyket Tottenham med 5-0 på White Heart Lane. Foto: Ian Kington / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Nå er vi ferdig med Manchester og topper likevel tabellen. Det er på mange måter foran skjema. Nå får vi en ny test lille julaften mot Chelsea, så forhåpentligvis kan vi snu den dårlige trenden vi har hatt mot dem de siste sesongene.

Hyller Mertesacker En av helgas store snakkiser i Premier League oppsto da Per Mertesacker kjeftet Mezut Özil huden full for å ikke takke fansen etter kampen mot City.

Furuheim hyller Mertesackers opptreden, samtidig som han forstår Özils motvilje.

- Det er kjempebra at Mertesacker gjør som han gjør som kaptein. Det er en hyggelig og fin gest av spillerne å takke fansen etter kampen, når de har dratt 2-3 timer fra London for å se laget sitt.

- Jeg kan selvfølgelig skjønne at Özil var skuffa, både på lagets vegne og fordi han ikke spilte en særlig bra kamp. Men vi ønsker jo som supportere å kunne forlange at spillerne gidder å sette litt pris på oss. Det er vi som betaler lønna deres.

KAPTEIN: Per Mertesacker hylles av Arsenal-supporter Bjørn Furuheim etter at kapteinen kjeftet på Mezut Özil for å ikke ville takke fansen etter kampen mot Manchester City. Foto: Paul Ellis / AFP Photo / NTB Scanpix
KAPTEIN: Per Mertesacker hylles av Arsenal-supporter Bjørn Furuheim etter at kapteinen kjeftet på Mezut Özil for å ikke ville takke fansen etter kampen mot Manchester City. Foto: Paul Ellis / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer