Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De som ikke liker den kan dra til helvete

Al Fayed avduket Fulhams nye Michael Jackson-statue.

HEDRES: Statuen av Michael Jackson møter Fulham-tilskuerne som skal se laget på Craven Cottage framover.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
HEDRES: Statuen av Michael Jackson møter Fulham-tilskuerne som skal se laget på Craven Cottage framover.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

Følg Premier League i Dagbladets fotballstudio fra kl. 14.30!

(Dagbladet): Før avspark mellom Fulham og Blackpool på Craven Cottage i formiddag, avduket Fulham-styreformann Mohamed Al Fayed sin nye stolthet - Michael Jackson-statuen utenfor stadion.

Da Jackson døde bestilte Al Fayed en statue som opprinnelig var ment å reises utenfor kjøpesenteret Harrods. Det har han solgt, så i stedet har han besluttet at Craven Cottage er rett sted for statuen av popkongen.

Beslutningen har vakt en del oppsikt i England, og en del har forsiktig antydet at det kanskje er litt absurd med en statue av Michael Jackson utenfor en fotballarena.

Det argumentet faller på steingrunn i Al Fayeds hus.

- Hvorfor er det bisarrt? Fotballfans elsker det. Om noen dumme supportere ikke forstår og setter pris på en sånn gave, kan de dra til helvete, sier Fulham-eieren, ifølge Guardian.

- Jeg vil ikke ha dem som fans. Hvis ikke de forstår og tror på ting, så kan de dra til Chelsea, eller et annet sted. Folk kommer til å reise fra hele England og stå i kø for å besøke statuen, og det er noe jeg og alle andre bør være stolte av, sier Al Fayed.

Michael Jackson så faktisk Fulham spille på Craven Cottage i 1999, og Mohamed Al Fayed regnet superstjernen som en nær venn.

- Han var min venn, en mann jeg delte mange lykkelige minner med, og som døde en tragisk og alt for tidlig død. Han etterlot seg en musikalsk arv så overveldende at den tar pusten fra deg. Fra vidunderbarn til en oppfinnsomhet og en banebrytende modernitet som aldri vil bli gjentatt. Den vil ofte bli imitert, men kan aldri bli kopiert. Michael Jackson var, og skal for alltid være, helt unik, sa Fulham-styreformannen da han offentliggjorde planene om statuen.

STOLT: Mohamed Al Fayed avduket stadion før avspark i dag.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
STOLT: Mohamed Al Fayed avduket stadion før avspark i dag.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media