- De som jukser burde behandles som kriminelle og bli satt i fengsel

Ndure ville legge opp etter alle dopingskandalene i friidretten.

 FØLER SEG SNYTT:  Jaysuma Saidy Ndure har lite til overs for den utstrakte bruken av ulovlige preparater i friidretten. Foto: Sondre Steen Holvik
FØLER SEG SNYTT: Jaysuma Saidy Ndure har lite til overs for den utstrakte bruken av ulovlige preparater i friidretten. Foto: Sondre Steen HolvikVis mer

(Dagbladet): I et intervju med NRK innrømmer Jays Ndure at dopingskandalene som har rystet friidretten har gått hardt inn på han. Sprinteren sier til statskanalen at han har vært så frustrert at han i lang tid vurderte å legge opp.

- Hvis jeg skal være helt ærlig... De siste årene har jeg ikke hatt så lyst til å løpe fordi det har vært så mye tull i idretten. Men nå som de har begynt å rydde opp har jeg fått tilbake den gode følelsen for å løpe, sier han til NRK.

Taus Det har vært en tøff oppkjøring til årets friidretts-VM. Både Tyson Gay og Asafa Powell tatt for å bruke ulovlige preparater. Jamaica har også hatt sin dopingskandale i år.

Ndure har tidligere blitt intervjuet om sommerens dopingskandalen. Da ville han ikke gå inn på detaljer i enkeltsaker, men innrømte til Dagbladet at det var godt å se at de som jukser blir tatt.

I intervjuet med NRK går han enda lenger. Sprinteren skulle gjerne ha sett enda strengere straffer:

- Jeg mener de som jukser burde behandles som kriminelle og bli satt i fengsel. Det de gjør er som tyveri, det er juks. Man er for snille med dem. De blir stengt ute i to eller fire år, og så kommer de tilbake og gjør det samme, sier han.

Klar for VM Ndure er nå i gang med de siste forberedelsene til sommeren friidretts-VM. Sprintfeltet er blitt kraftig redusert med store navn i sommer. I tillegg til doptatte Gay og Powell, stiller heller ikke Johan Blake opp. En skade forhindret jamaicaneren å forsvare gullet fra 2011.

Ndure har levert en god sesong så langt, og har sluppet unna skadeproblemene som han har slitt med tidligere. Nå tror han på et godt mesterskap i Moskva.

- Jeg føler meg bra, faktisk har jeg ikke følt meg bedre siden 2005. Vi har funnet den der gode følelsen vi alltid leter etter. Og det er fortsatt litt mer tid igjen før VM, sier Ndure til NRK.