- De som kaller Rooney dum er dumme selv

Frank Lampard forsvarer kompisen.

SKRYT: Frank Lampard (t.v.) og Wayne Rooney klapper til publikum etter tapet for Tyskland i åttedelsfinalen i VM. Lampard mener folk har et feilaktig inntrykk av Rooney om de tror han er arrogant og dum. Foto: Nuna Veiga, EPA/Scanpix
SKRYT: Frank Lampard (t.v.) og Wayne Rooney klapper til publikum etter tapet for Tyskland i åttedelsfinalen i VM. Lampard mener folk har et feilaktig inntrykk av Rooney om de tror han er arrogant og dum. Foto: Nuna Veiga, EPA/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Wayne Rooney har måttet tåle mye kritikk det siste halvåret. Først skuffet han engelskmennene i VM, så har høstsesongen blitt preget av svak form, pikante avsløringer om privatlivet og ekte eller påståtte skader.

Heldigvis for Rooney tar fotballkompisene ham i forsvar. Sist var det Cristiano Ronaldo, nå er det landslagskamerat Frank Lampard som har masse pent å si. Men lite til overs for de som antyder at Rooney er en enkel sjel.

- Folk som kaller ham dum - det er lettvint å si ved å se på ham og tenke «han er en fotballspiller, han ser tøff ut fordi han har den bakgrunnen, og måten han spiller på». Men han er skarp. De som sier han er dum er til en viss grad dumme selv. Hvordan kan du kalle noen dum når du aldri har møtt dem? sier Lampard til BBC Radio 5 live. En større del av intervjuet er gjengitt av Press Association.

Chelsea-stjerna roser Rooney for evnen til å være brobygger på landslaget. For det danner seg fort klikker i en slik tropp. Men Rooney er en av de som bryter ned skillene mellom ung og gammel, berømt og ukjent i den engelske troppen, sier Lampard.

- Jeg synes han er veldig søt og verdensvant gutt med tanke på hvor ung han er. Han har ingen problemer med å forholde seg til de eldre spillerne. For Wayne er alle like. Han snakker til David Beckham på samme måte som han vil snakke med en ny spiller som kommer inn i landslagstroppen fra Stoke eller Bolton. Det er sjarmen med ham som person, synes jeg.

Lampard mener dessuten at Rooney har en herlig sans for humor.

- Jeg elsker å omgås folk som får meg til å le, og han får deg til å le hele tida. Når du sitter rundt et middagsbord med 20 mennesker, kan han dominere samtalen bare gjennom humor og selvsikkerheten i måten han snakker på.

IKKE BARE POPULÆR: En ti meter høy Rooney-figur ble brent under Guy Fawkes-feiringen i Edenbridge sørvest for London i helga. Foto: Max Nash, AP/Scanpix
IKKE BARE POPULÆR: En ti meter høy Rooney-figur ble brent under Guy Fawkes-feiringen i Edenbridge sørvest for London i helga. Foto: Max Nash, AP/Scanpix Vis mer