- De som ønsker å vise meg fingeren må gjerne gjøre det

Lance Armstrong klar for comeback på sykkelsetet.

 COMEBACK:  Senere denne måneden gjør Lance Armstrong comeback på sykkelsetet, i et ritt i Iowa. Her er han med kjæresten Anna Hansen og deres datter Olivia unde et ritt i Aspen i fjor. Foto: AP Photo / David Zalubowski / NTB Scanpix
COMEBACK: Senere denne måneden gjør Lance Armstrong comeback på sykkelsetet, i et ritt i Iowa. Her er han med kjæresten Anna Hansen og deres datter Olivia unde et ritt i Aspen i fjor. Foto: AP Photo / David Zalubowski / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det har ikke vært stille rundt Lance Armstrong siden han i januar lot seg intervjue av Oprah, og innrømmet årelangt dopingmisbruk.

Siden har han langet ut mot syklisten Danilo Di Luca for å ha latt seg bli tatt i doping for andre gang, Nike har stoppet all produksjon av Livestrong-produkter og i slutten av juni gikk amerikaneren ut og sa at ingen kan vinne Tour de France uten å være dopet.

Tidligere i år ønsket 41-åringen å delta på et svømmestevne i Texas, men måtte trekke seg etter at Det internasjonale svømmeforbundet nektet han deltakelse.

Nå forsøker Lance Armstrong seg på nytt, denne gangen i et sykkelritt i Iowa, USA.

- Som man reder, ligger man Senere denne måneden stiller han til start i rittet The Register's Annual Great Bicycle Ride Across Iowa (RAGBRAI), og planlegger å delta sammen med ansatte fra hans egen sykkelbutikk i Texas. Rittet går av stabelen årlig, og ble startet opp ved hjelp av Iowa-avisen The Des Moines Register, som nå er rittets hovedsponsor.

Lance Armstrong avviser at han deltar for å provosere eller bevise noe.

- Jeg ønsker bare å sykle med det som i fortiden bare var en vennlig gruppe med folk som deler den samme interessen, sier Armstrong, ifølge rittets sider.

Den tidligere respekterte syklisten innrømmer at han er spent på hvordan deltakelsen vil bli tatt imot.

- Jeg er fullstendig klar over at min deltakelse ikke er et enkelt tema. Derfor oppfordrer jeg de som ønsker å high-five med meg til å gjøre det.

- Og de som ønsker å vise meg fingeren må gjerne gjøre det. Jeg er en stor gutt, og vet at som man reder, ligger man, sier 41-åringen.

- Helt greit Rittets leder, T.J. Juskiewicz, gikk offentlig ut i januar og sa at Armstrong var hjertelig velkommen tilbake til rittet, som han har deltatt i fire ganger tidligere. Og den meningen står rittlederen for fortsatt.

- De har hatt en flott opplevelse her tidligere, og ønsker å komme tilbake. Vi er åpne for alle som ønsker å sykle i RAGBRAI, sier Juskiewicz.

Han ser på Armstrongs deltakelse som en mulighet til å få oppmerksomhet rundt rittet - også fra USAs største sladrenettsted.

- Hvem vet, kanskje til og med TMZ vil dekke RAGBRAI i år, ler rittlederen.