Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De spiller jo for en plass på VM-laget

Fletcher tror ikke på nederlandsk hjelp.

JAKTER PÅ VM-BILLETT: Darren Fletcher tar et godt tak rundt lørdagens målscorer Scott Brown. Onsdag skal skottene prøve å få overtaket mot Nederland. Foto: AFP
JAKTER PÅ VM-BILLETT: Darren Fletcher tar et godt tak rundt lørdagens målscorer Scott Brown. Onsdag skal skottene prøve å få overtaket mot Nederland. Foto: AFP Vis mer

(Dagbladet.no) Det skotske landslaget satte fyr på Hampden Park lørdag, da de etter hvert fikk stokket beina riktig og slo Makedonia 2-0.

Seieren ga dem overtaket i kampen om andreplassen, og nå har de alt i egne hender.

De skal «bare» overkommet hinderet som heter Nederland og som kommer på besøk til Glasgow om to dager.

Kan senke skuldrene
Selv om Nederland allerede er sikret gruppeseieren og VM-spill, forventer ikke Darren Fletcher noen tjenester fra de oransje.

- Når du ikke har noe press på deg, kan du fort senke skuldrene og spille enda bedre, sier Manchester United-spilleren ifølge Press Association.

Skottene hadde derimot et voldsomt press på seg på lørdag, og det var kanskje det som bandt dem litt. For de sleit lenge mot gjestene, som fort kunne tatt ledelsen. Men så stupte Scott Brown inn ledermålet og ti minutter før slutt doblet James McFadden etter et soloraid fra egen banehalvdel.

- Alle sier at Nederland allerede er videre og at de da ikke bryr seg om denne kampen. Men alle spillerne vil tenke «Kan jeg komme meg på VM-laget?» og det er jo motivasjon nok, mener Fletcher.

Flere smeller
Det kommer trolig til å bli litt av et leven på Hampden onsdag kveld - antageligvis en ganske så stor kontrast til det som skjer samtidig på Ullevaal, hvor et helt fortapt lag (Makedonia) møter et lag som bare har en mikroskopisk VM-sjanse igjen (Norge).

Fletcher mener de må tenke minst mulig på oransjetrøyene og mest mulig på seg selv.

- Vi kan ikke gjøre noe med hva slags lag de stiller med og hvordan de spiller. Alt vi kan gjøre er å tenke på oss selv og forberede oss på best mulig måte. Det starter vi med nå, sier midtbanespilleren.

Skottland pådro seg imidlertid noen smeller mot Makedonia, som kan bli kostbare mot Nederland. James McFadden er ute som følge av et kontroversielt gult kort, Callum Davidson ble skadd etter bare 13 minutter og er uaktuell og Scott Brown pådro seg en smell i ankelen.

- Scott spiller, selv om han har litt vondt. Han er en sånn type spiller, sier Fletcher.

TAP I AMSTERDAM: Som alle andre i gruppe ni har også Skottland tapt for Nederland. Darren Fletcher & co. røyk 3-0 i Amsterdam i mars. Foto: REUTERS
TAP I AMSTERDAM: Som alle andre i gruppe ni har også Skottland tapt for Nederland. Darren Fletcher & co. røyk 3-0 i Amsterdam i mars. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media