- De spilte som Chelsea mot Barcelona

Evra følte at England spilte med 15 mann.

TRANGT: Patrice Evra sier det ble vanskelig å bryte ned England. Her er franskmannen i en duell med James Milner. Foto: AP/NTB scanpix
TRANGT: Patrice Evra sier det ble vanskelig å bryte ned England. Her er franskmannen i en duell med James Milner. Foto: AP/NTB scanpixVis mer

DONETSK (Dagbladet): Frankrike - England 1-1.

Roy Hodgson overrasket med Alex Oxlade Chamberlain i startoppstillingen, men bortsett fra det var det svært få overraskelser fra den ferske landslagssjefen i åpningskampen mot Frankrike.

England var akkurat så kompakte, hardtarbeidende og forsiktige som forventet, hadde bare en avslutning på mål gjennom hele kampen, men sikret seg et poeng som blir viktig videre.

Frankrike var imidlertid ikke gode nok til å bryte ned England - og satt mellomfornøyde tilbake.

Patrice Evra har spilt mot Hodgson-lag en rekke ganger i Premier League, og dro kjensel på det laget han møtte på Donbass Arena i kveld.

- Vi er selvfølgelig frusterte, for vi spilte mye bedre. England er et veldig sterkt fysisk lag, akkurat som Fulham og West Bromwich var det under Hodgson, sier han.

15 mann Frankrike var nærmest et vinnermål, men ble stort sett tvunget til å avslutte fra distanse. Der hadde Joe Hart god kontroll, med unntak av Samir Nasris frekke skudd i korthjørnet litt før pause.

Evra sier det var mindre rom på banen enn han er vant med.

- Det føltes som de hadde 15 mann på banen noen ganger, det var vanskelig å finne plass. England spilte som Chelsea gjorde mot Barcelona. Folk ler, og vil kanskje at England skal spille mer fotball, men om de vinner EM på den måten vil folk være glade.

- Synes du England hadde flaks?

- Ja og nei. Det var ikke planen deres å gå framover og score mye mål. Vi skapte flere sjanser, men de greide uavgjort. Nå er England borte, vi fokuserer på neste kamp mot Ukraina, sier venstrebacken.

På spørsmål om de har unnagjort den tøffeste kampen, rister han på hodet.

- Alle snakker om Frankrike og England, men jeg tror de vanskelige kampene kommer. Ukraina spiller hjemme, men jeg tror de spiller mer fotball, så kanskje vi finner litt mer rom i den kampen.

Løfter seg med Rooney Ikke overraskende tror Evra at England løfter seg offensivt når lagkameraten fra Manchester United, Wayne Rooney, er klar til tjeneste i den siste kampen mot Ukraina.

- Han er en viktig spiller for England, det blir noe annet. Jeg ønsker dem lykke til, sier han.

I en annen tid ville kanskje den engelske pressen vært mer kritisk etter en kamp der England tapte skuddstatistikken overlegent, men spørsmålene til Roy Hodgson på pressekonferansen var alle av den vennlige sorten.

Sjefen selv så også temmelig fornøyd ut der han satt.

- Jeg er glad på spillernes vegne, først og fremst. Forholdene var veldig vanselige for begge lag, men jeg synes både vi og Frankrike viste fantastisk moral ved å holde det gående. Vi startet begge omgangene veldig bra, men hadde en dårlig periode før pause hvor Frankrike dessverre holdt ballen godt på vår halvdel en lang stund. Det resulterte i en scoring, oppsummerer Hodgson.

Han skryter av Oxlade-Chamberlain, som viste at han er i stand til å dra av en mann eller to, og før kampen ga han 18-åringen beskjed om å bare nyte anledningen.

- Det kommer så mange store kamper for deg, så ikke bli for opphengt i denne. Bare gjør det du vanligvis gjør, og husk at du har mange store landskamper med England i vente, var beskjeden fra Hodgson.

Heit kamp Det var 31 grader i Donetsk ved kampstart, og at varmen sleit på spillerne ble mer og mer synlig utover i kampen. Roy Hodgson sier det var minst like tøft som de trodde.

- Det er ingen tvil om at varmen har en effekt på spillerne, og jo tidligere vi spiller, jo mer effekt har det på dem. Laget vårt følte det åpenbart, men Frankrike gjorde det også. Hva det betyr for sluttspillkampene er vanskelig å si. Kanskje det blir mer vanskelig for lagene som ikke har spilt i Ukraina å komme hit enn motsatt. Men alle må takle varmen, og jeg personlig synes vi gjorde en veldig god kamp.

Frankrike-sjef Laurent Blanc konstaterer at England var det klart beste laget de første 20 minuttene. Ironisk nok mener han laget hans trengte et baklengsmål for å våkne.

- England var glimrende de første 20. Det tok tid for oss å komme inn i kampen, og vi ble straffet til slutt. Men det hjalp oss å komme inn i det. Vi responderte veldig bra, skapte en god sjanse med Diarras heading, og så fikk vi en fortjent utlikning. I 2. omgang angrep vi mye mer enn England, men varmen er vanskeligst for laget som angriper. Jeg er verken veldig fornøyd eller veldig skuffet. Vi spilte ikke som vi ønsket, men jeg er glad vi ikke tapte kampen. Det hadde vi heller ikke fortjent, sier han.