«De spissene som kan heve RBK kommer ikke til Lerkendal»

Handlekraftig og kjøpsklar ser Rune Bratseth klare begrensninger når overgangsvinduet åpner 1. januar. Fordi forsterkninger ikke finnes til akseptabel pris.

Rosenborg skal handle spillere før klubbens neste utfordring i Europa. Når UEFA-cupens 3. runde spilles i slutten av februar og begynnelsen av mars, vil det være nye lønnsmottakere på Lerkendal. Men umiddelbare forsterkninger, spillere som kan gå rett inn og gjøre Rosenborg bedre fra dag én, tror sjøl ikke RBK-direktøren det er mulig å finne.

Sjøl om trønderne nå åpner døra til utlandet på vidt gap.

- De spissene som kan heve RBK kommer ikke til Lerkendal, sier Rune Bratseth til Dagbladet. Det betyr at han ikke ser noen umiddelbare og klare forsterkninger i det norske ligasystemet. Og der har du ambisiøse Rosenborgs største problem.

Sjøl ikke trønderne er i nærheten av å ville betale det en eventuell forsterkning krever i lønn.

- Hvem gidder å spille i Norge for de pengene som tilbys, spør Bratseth. Og svarer: - Jeg ser det i hvert fall ikke. Og der ligger også utfordringen. Vi må prøve å finne spillere som gjør oss bedre på sikt.

Vil handle i Oslo

Før seieren i Beograd fortalte Rune Bratseth Dagbladet at Rosenborg trengte spillere i alle lagdeler. Han sa også at avansement til 3. runde i UEFA-cupen ville sansynliggjøre at kjøpene skjer allerede i januar. Og navn finnes - Rosenborg er svært interessert i Skeids Daniel Braaten (spiss) og Vålerengas Ardian Gashi (midtbane).

Hvis prisen er riktig.

- Skeid har sagt de skal ha tre millioner for Braaten. Det betaler vi ikke , sier Bratseth.

Sprenger ikke grenser

Nyansett RBK-trener Ola By Riise har knapt hatt tid til å begynne å tenke på januar-forsterkningene. Inntil i går hadde det nye trenerteamet på Lerkendal bare hatt et timelangt møte. Men han skjønner hvorfor spørsmålet kommer allerede to dager etter ansettelsen.

Og han ser også at det haster.

- Men jeg tror ikke Rune (Bratseth) mener at vi må ha tre mann (en i hver lagdel) med en gang, sier By Riise. - Men vi må ha forsterkninger - ja - og avgjørelsene må tas de neste dagene og ukene. Og vi ser ut av Norge, men vi vil aldri rokke ved RBK-profilen eller sprenge klubbens naturlige rammer.

- Derfor er jeg enig med Rune i at en internasjonal spiss av format er vanskelig for Rosenborg.

Utrøndersk Bratseth?

Ole By Riise er litt tvilende til Daniel Braaten, men snakker varmt om Ardian Gashi.

- Han står på blokka, ja, sier RBK-treneren. - Han er en spennende spiller, er trønder og en klassisk indreløper med stort utviklingspotensial.

Og trøndere liker man på Lerkendal. Det var jo en gang - sjøl om Bratseth ikke er helt enig i det - at Rosenborg skulle være et lag av trøndere for trøndere.

- Vi har aldri vært så mye trøndere, sier RBK-direktøren. - Norge er fortsatt markedet vårt. Og vi vil fortsatt være bevisste på å legge igjen penger i Norge.

- Ut over de 150 millionene vi har lagt igjen til nå.