- De spyttet på meg og klippet i stykker skoene mine

Svensk supertalent forteller om brutalt møte med City-miljøet.

AMBISIØS: Svenske John Guidetti har tatt mål av seg å bli verdens beste fotballspiller. Han er i en alder av 20 år allerede i en av verdens beste klubber.Foto: Jeff Chiu / AP Photo / NTB Scanpix
AMBISIØS: Svenske John Guidetti har tatt mål av seg å bli verdens beste fotballspiller. Han er i en alder av 20 år allerede i en av verdens beste klubber.Foto: Jeff Chiu / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Dagbladet): Manchester Citys John Guidetti (20) er et av skandinavias største spisstalenter, og hadde en fenomenal sesong på utlån i Feyenoord i fjor hvor han bidro med 20 mål og åtte målgivende pasninger på 23 opptredener.

Så ble han matforgiftet og mistet sommerens EM-sluttspill for Sverige. Etter snart et halvt år ute av stand til å spille kamper, er den unge svensken omsider på vei tilbake. I går gjestet han Skavlan-studioet i London der han blant annet pratet om sine skyhøye ambisjoner på egne vegne:

- Å bli verdens beste spiller. Å ha et mål om å bli blant de 4-5 beste holder ikke, sa Guidetti under opptakene programmet som sendes på NRK1 fredag kveld, hvor også Dagbladet var til stede.

Men overgangen til profflivet i England, etter at landsmannen Sven-Göran Eriksson hentet ham fra Brommarpojkarna i 2008, ble brå. Ifølge Guidetti er det nemlig ingen kultur for å unne hverandre suksess i motsetning til hva han var vant med hjemmefra.

- I Sverige elsker alle hverandre. Det er «high fives» og du jubler når du scorer mål. Her er det tøft, fordi du vet at alle ikke kommer til å klare det. Når du deltar på din første trening spiller de ikke ballen til deg, for har du ikke ballen, klarer du ikke bevise at du er god, sa Guidetti, ifølge Aftonbladet.

Konfronterte City-stjernene Det var imidlertid langt fra den eneste metoden for utfrysing Guidetti fikk føle på kroppen i Manchester City-garderoben:

- Folk spyttet på meg. De tok skoene mine, klippet dem over på midten og kastet dem i søpla. De sa ting om familien min i all åpenhet da de var her første gang, men de var ikke smarte nok til å skjønne at skandinaver forstår engelsk, fortalte han programleder Fredrik Skavlan.

Samtidig var han ikke redd for å si ifra når han følte seg forulempet, og konfronterte selv noen av klubbens største stjerner:

- Jeg har gått mot både Kolo Touré og Patrick Vieira, som begge er nesten to meter høye og sagt: «Yo! Ikke snakk sånn til meg!».

Nå er det imidlertid ganske så annerledes, noe han ga uttrykk for på Twitter senest tidligere i dag.

- På vei til trening. Det er utrolig hvordan jeg hver eneste dag våkner opp som en del av de engelske mesterne og en av de beste klubbene i verden, skriver Guidetti.

Fotballoppvekst i Kenya Guidetti har en spesiell bakgrunn, for selv om han er født i Stockholm, tilbrakte han store deler av oppveksten i Kenya, der han også fikk sin fotballutdannelse, tett fulgt opp av faren sin, som han har et helt spesielt forhold til.

I «Skavlan» fortalte han er evig takknemlig overfor faren sin, som har gjort store forsakelser for å følge sønnen gjennom karrieren. Faren til hans vokste selv opp uten at faren var til stede, og hadde lovet seg selv at han ikke skulle gjøre den samme feilen med sin sønn.

- Han bestemte seg for å følge meg «om han så måtte gå til Nordpolen», sa Guidetti.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer