- De spyttet på meg

Sogndals Robbie Russel er opprørt etter seieren mot Brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sogndal-Brann 3-1
Til TV 2 i kveld hevder amerikaneren at Brann-fansen oppførte seg rasistisk mot ham i Sogndal.

Flere skal ha revet og slitt i trøya hans. Og ei kvinne ei kvinne spyttet ham rett i ansiktet. Hun var ikke den eneste, ifølge 23-åringen.

- Det regnet spytt på meg, sier Russel til TV 2.

Brann-bataljonen beklager

Dagbladet.no snakket med Kjell Hjartøy, leder i Brann-bataljonen i kveld. Han var ikke på Fosshaugaene på grunn av sykdom.

- Men jeg har hørt at en fyr lagde helvetes mye drit. Han skal fjernes fra alt som har med Brann å gjøre, sier Hjartøy til Dagbladet.no.

Supporterklubben vil nå hjelpe til med å finne synderen. De sendte 170 fans i Sogndal i kveld, bare en brøkdel av dem som holdt med rødtrøyene i kampen.

- Dette er trist, jeg er fly forbanna. Dette er ikke det vi står for, sier supporterlederen.

Dommer Tom Henning Øvrebø så ikke hva som skjedde rundt Russel etter 27 minutter. Men han sier til NTB at han ba om ekstra vakthold. NFF-delegat Rolf Haugen mener det blir opp til forbundet å ta episoden videre.

Dermed ligger det an til sviende straff for bergenserne.

På banen hadde heller ikke Brann mye å feire.

Sogndal har hatt en dårlig start på sesongen og tok sine første seier i kveld.

Straffe og rødt kort

Allerede etter fem minutter kom kampens første av i alt tre straffer. Alexander Ødegaard ble lagt i bakken i feltet og Anders Stadheim satte ballen sikkert i mål fra straffemerket.

Temperaturen var høy gjennom hele kampen mellom vestlandsnaboene. Utover i første omgang kom Brann mer med i kampen og storebror fra Bergen utliknet etter 22 minutter. Tidligere Sogndal-spiller Kristian Ystaas ble revet ned i feltet av Kouakou, og Robbie Winters utliknet sikkert fra elleve meter.

Snaue kvarteret ut i annen omgang dro Rune Bolseth seg fri og ble felt. Nok en gang var Stadheim sikker fra straffemerket.

Brann fikk to store sjanser til utlikning etter henholdsvis 65 og 67 minutter, men Terje Skjeldestad var svært våken i hjemmelagets mål og reddet gode forsøk fra Martin Knudsen og Winters.

Så rotet Jan Tore Ophaug det til for seg selv og Brann etter 70 minutters spill. Han felte Kim Rune Hellesund stygt og fikk direkte marsjordre av dommer. Ophaug tok seg også tid til en skikkelig krangel med Sogndals sportslige leder Trond Fylling på vei i dusjen.

Knallscoring av Fetter-Flo

Et meget hardt idømt rødt kort.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde satset offensivt ved å sette inn Helge Haugen og Dylan McAllister etter 74 minutters spill, men fikk dårlig betalt.

På overtid kom kampens store beholdning.

Håvard Flo fikk ballen på 20 meter, stoppet opp og skrudde ballen helt oppe i krysset i målet til Ivar Rønninngen.

- Det var et sinnsykt adrenalinkick å gå på banen i dag, sier Flo til TV 2.

SPYTTREGN:</B> Robbie Russel fikk ubehagelig nærkontrakt med Brann-fans på Fosshaugane.
SCORING OG RØDT KORT:</B> Håvard Flo laget et praktgoal, mens Jan Tore Ophaug fikk tidlig dusj.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer