- De spyttet på meg

Sogndals Robbie Russel er opprørt etter seieren mot Brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sogndal-Brann 3-1 Til TV 2 i kveld hevder amerikaneren at Brann-fansen oppførte seg rasistisk mot ham i Sogndal.

Flere skal ha revet og slitt i trøya hans. Og ei kvinne ei kvinne spyttet ham rett i ansiktet. Hun var ikke den eneste, ifølge 23-åringen.

- Det regnet spytt på meg, sier Russel til TV 2.

Brann-bataljonen beklager

Dagbladet.no snakket med Kjell Hjartøy, leder i Brann-bataljonen i kveld. Han var ikke på Fosshaugaene på grunn av sykdom.

- Men jeg har hørt at en fyr lagde helvetes mye drit. Han skal fjernes fra alt som har med Brann å gjøre, sier Hjartøy til Dagbladet.no.

Supporterklubben vil nå hjelpe til med å finne synderen. De sendte 170 fans i Sogndal i kveld, bare en brøkdel av dem som holdt med rødtrøyene i kampen.

- Dette er trist, jeg er fly forbanna. Dette er ikke det vi står for, sier supporterlederen.

Dommer Tom Henning Øvrebø så ikke hva som skjedde rundt Russel etter 27 minutter. Men han sier til NTB at han ba om ekstra vakthold. NFF-delegat Rolf Haugen mener det blir opp til forbundet å ta episoden videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer