REDDET DAGEN: Oribe Peralta er mannen som skal skyte Mexico videre fra gruppe A. I dag levde han opp til forventningene da Mexico slo Kamerun 1-0 i øsende regnvær i Natal. Foto: EPA/KAMIL KRZACZYNSKI/NTB SCANPIX
REDDET DAGEN: Oribe Peralta er mannen som skal skyte Mexico videre fra gruppe A. I dag levde han opp til forventningene da Mexico slo Kamerun 1-0 i øsende regnvær i Natal. Foto: EPA/KAMIL KRZACZYNSKI/NTB SCANPIXVis mer

- De stjal to mål fra oss. Jeg vet ikke hvorfor

Dommerne i fokus igjen.

• Mexico-Kamerun 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Etter at Brasil, med litt assistanse fra kamplederen, fikk en oppskriftsmessig start på mesterskapet, skulle Kamerun og Mexico gjøre opp om de resterende åpningspoengene i gruppe A.

Dessverre så det lenge ut til at dommeren igjen skulle havne i søkelyset, men så viste Oribe Peralta hvorfor han startet på topp foran Manchester Uniteds Javier Hernandez da han klinket inn kampens eneste scoring.

- De stjal to mål fra oss. Jeg vet ikke hvorfor. Uansett lot vi oss ikke skremme av det. Nå har vi tre poeng som vi kan ta med oss videre inn i neste kamp, sa landslagssjef Miguel Herrera.

Dommer i fokus Og det var «El Tri» som startet kampen best. Ved gjentatte anledninger løp de nærmest ringer rundt Kamerun-spillerne, og like etter at ti minutter var spilt så det ut til at de skulle få betalt.

Giovanni dos Santos møtte et innlegg fra høyre på vakkert vis, og klinket kula i mål bak Charles-Hubert Itandje, men linjemannen hadde vinket. Reprisene viste at det var en hårfin avgjørelse som kunne gått begge veier.

RASENDE: Giovanni dos Santos var i harnisk etter å ha blitt avvinket for offside to ganger. Begge feilaktig. Foto: REUTERS/Toru Hanai /NTB Scanpix
RASENDE: Giovanni dos Santos var i harnisk etter å ha blitt avvinket for offside to ganger. Begge feilaktig. Foto: REUTERS/Toru Hanai /NTB Scanpix Vis mer

Etter annulleringen våknet Kamerun noe, og ut av ingenting dukket også Samuel Eto'o opp. Benoit Assou-Ekotto kom seg løs og fant spissveteranen i boksen, men skuddet til måltjuven traff den mexikanske stolpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så var det igjen mexikanernes tur. Et hjørnespark fra venstre strøyk hodet til en kameruner før ballen ramlet ned på panna til dos Santos. Han gjorde heller ikke denne gangen noen feil og stusset kula i nettet, men nok en gang vinket linjemannen.

De grønnkledde både kunne og burde ledet 2-0 allerede etter halvtimen, men lagene gikk målløse i garderoben til pause.

Endelig godkjent Etter hvilen fortsatte Mexico kjøret, men når flagget endelig forble nede på Peralta gjorde Itandje jobben for Kamerun og fikk avverget. Men det skulle ikke vare.

Like etter timen kom det en ny grønn bølge, og denne gangen ble det for mye for «Løvene». Etter flere returer og litt rot fikk Peralta en enkel jobb med å sette ballen i mål. Hans niende mål på de siste sju obligatoriske landskampene.

Også etter scoringen var Mexico det vasseste laget. Selv om Kamerun forsøkte, kom de til kort og Benjamin Moukandjos heading like før full tid var deres største mulighet.

Med et Kroatia som tidvis imponerte stort mot vertsnasjonen i går skal det bli tungt for afrikanerne å ta seg videre fra gruppespillet.

Mexicos drøm om avansement lever derimot i beste velgående.