- De største stjernene som spiller fotball i Molde siden 1999

Robin van Persie og Nani.

PÅ PLASS I MOLDE: Robin van Persie (i midten) og Nani (til venstre) er sultne på en Molde-skalp i kveld. Foto: NTB Scanpix
PÅ PLASS I MOLDE: Robin van Persie (i midten) og Nani (til venstre) er sultne på en Molde-skalp i kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Molde - Fenerbahce, på Max klokka 21.05

(Dagbladet): Moldes spill i Europa League har vært et eventyr denne høsten. Ole Gunnar Solskjær og hans menn leder gruppe A foran meritterte lag som Fenerbahce, Ajax og Celtic.

Klokka 21.05 i kveld venter Fenerbahce på Aker Stadion, et lag som er desperat etter poeng. Molde er allerede sikret videre spill.

På Fenerbahce finner vi de to tidligere Manchester United-stjernene Robin van Persie og Nani.

På spørsmål fra Molde Fotballballklubbs TV-kanal - om dette er de mest fremragende stjernespillerne på Aker Stadion siden 1999 - svarer trener og tidligere spiller Thomas Mork:

- Det kan vel stemme. Nå kommer det noen kjente navn hit for det norske folk. Det er kanskje de som har vært i United som folk kjenner best til - Nani og van Persie.

Storbesøk I 1999 var Real Madrid på besøk i Molde. Blant stjernene den gang var den brasilianske backen Roberto Carlos. Det spanske hovedstadslaget vant Champions League-kampen 1-0

- Roberto Carlos har vi sett bilde av oppe på kontoret - deg og han, sier Mork i TV-innslaget, henvendt til tidligere lagkamerat Trond Strande.

- Han ble fraløpt, vi har et bilde av det, svarer Strande.

- Er det tvil om hvem som var den beste sidebacken i den kampen?

- Nei, det er jo egentlig ikke det. Men de hadde flere gode spillere. Helguera, Salgado. Det er klart det var et kjempegodt lag. Det er 15-16 år siden, påpeker Strande.

Flere stjerner I tillegg til Ivan Helguera og Michel Salgado kan vi ta med Christian Karembeu og Clarence Seedorf blant de daværende gjestene på Aker Stadion.

Men i kveld kan det komme til å dreie seg om Robin van Persie og Nani. Kritiske røster hevder at begge har startet nedturen på karrieren. Den tyrkiske ligaen er ikke blant de beste, men begge får utvilsomt fyrstelig betalt for å spille fotball i Istanbul-klubben.

I serien ligger Fenerbahce på andreplass, to poeng bak Besiktas.

Marsj Det snakkes om at 400 Fenerbahce-supportere vil være på plass i Molde i kveld. De tyrkiske fanatikerne har for vane å marsjere gjennom gatene før hjemme- og bortekamper.

- Molde er det sterkeste laget i gruppa. De har ti poeng, og det er full fortjent, sa Fenerbahce-trener Vitor Pereira på en pressekonferanse i går, ifølge Romsdals Budstikke.